iPhone app: 'Beam' je foto's naar je televisie of computer

Door: Robin Smit | 15 juni 2012 08:57

Nieuws

Er zijn verschillende manieren waarop afbeeldingen die staan opgeslagen op een smartphone kunnen worden bekeken op een groot scherm van bijvoorbeeld een computer of televisie. Enkele mogelijkheden zijn het doorsturen van de afbeelding of het beeld van de smartphone door middel van een bedrade of draadloze verbinding. Scalado Photobeamer belooft dit op een minder omslachtige manier waar te maken.

Om met Scalado Photobeamer een afbeelding te delen dient de gebruiker eerst een afbeelding te selecteren. Vervolgens moet op het apparaat met het grote scherm een website worden geopend waarop een unieke QR-code wordt gegenereerd. Vervolgens moet deze code met de smartphone worden gescand. Scalado Photobeamer zal vervolgens een verbinding tussen beide apparaten opzetten en de afbeelding weergeven op het grote scherm. Het opzetten van de verbinding werkt verrassend eenvoudig en de kwaliteit van de getoonde afbeeldingen is goed.

Alhoewel deze oplossing erg eenvoudig is in het gebruik, zitten er toch veel haken en ogen aan Scalado. Zo is deze oplossing bij een televisie alleen te gebruiken wanneer deze beschikt over een browser. Daarnaast kan elke keer slechts een afbeelding worden gedeeld met app. Het is dus niet mogelijk een continue stream op te zetten tussen de smartphone en het externe scherm. Dit zou de gebruiksmogelijkheden van de app aanzienlijk vergroten. Hiermee zouden gebruikers bijvoorbeeld ook powerpoint presentaties kunnen delen zonder hiervoor externe hardware te gebruiken. Een eventuele update zou de gebruiksmogelijkheden van de app hiermee flink mee vergroten.

Kortom

Scalado Photobeamer is een app waarmee gebruikers foto's van een smartphone kunnen delen op een groot scherm met behulp van een eenvoudige koppeling. Het nadeel hieraan is echter dat het externe scherm moet beschikken over een browser. Ook is het niet mogelijk om bijvoorbeeld powerpoint presentaties op deze manier te delen.

Beoordeling 6/10

Prijs: € 0,79

Download Scalado PhotoBeamer in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPhone app: 'Beam' je foto's naar je televisie of computer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.