iPhone app: Achtergrondinformatie van al je muziek

Door: menno-van-bohemen | 19 maart 2012 09:05

Nieuws

Een van de items die langzaam uit de huiskamer verdwijnt is de standaard met cd's, of de platenkast. Doordat alle muziek digitaal beschikbaar komt, worden albumcovers steeds minder belangrijk. Gelukkig zijn er apps die hier wel aandacht aan besteden, want sommige albumcovers zijn heuse kunstwerkjes.

iAlbums heeft een uiterlijk wat veel lijkt op de iBooks app. Je ziet een platenkast, waar alle albums uit de muziekcollectie op je iPhone mooi worden weergegeven. Zorg er wel voor dat de informatie van je muziek klopt, want de meeste YouTube-rips hebben geen albumnaam. Laat staan een mooie afbeelding van de albumcover.

De kracht van iAlbums is het weergeven van achtergrondinformatie en nieuws over de muziek die je luistert, en dat maakt deze muziek-app een interessant alternatief naast de standaard muziek-app op je iPhone. Bij veel artiesten vind je artikelen over het ontstaan van het album, de inspiratie van de artiest en interviews. Zeker voor de muziekliefhebber geeft het luisteren naar de muziek een extra dimensie.

Kortom

iAlbums is een muziekspeler met een andere insteek dan de standaard muziekspeler op je iPhone. Bij iAlbums draait het helemaal om de albums en het verhaal erachter. De presentatie is prettig en zeker voor de muziekliefhebber is dit een interessante app.

Beoordeling 7/10

Bekijk iAlbums verder in iTunes (iPhone)

0 Reactie(s) op: iPhone app: Achtergrondinformatie van al je muziek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.