iPhone als afstandsbediening voor iTunes

Door: Redactie Computer!Totaal | 06 mei 2010 16:10

How To

Hoe je je iPhone als afstandsbediening kunt instellen voor iTunes. Handig voor als je een keer heel even niet achter je Mac zit, je bedient gewoon je iTunes vanaf de bank. Hoe relaxt!

Tip1: Afstandsbediening

Je iPhone kan via het draadloze netwerk fungeren als een afstandsbediening voor iTunes. Daarbij stream je geen muziek vanaf de iPhone, maar gebruik je hem uitsluitend als afstandsbediening. Download de gratis afstandsbedienings-app met de naam Remote uit de App Store en installeer deze. Start de computer met iTunes en verbind je iPhone met het draadloze netwerk. Kies op de iPhone voor het toevoegen van een bibliotheek. Je krijgt nu een toegangscode die je moet invullen nadat je in iTunes op de iPhone hebt geklikt. De telefoon fungeert nu als afstandsbediening nadat hij is verbonden met iTunes.

Tip2: Remote gebruiken

Start de Remote-applicatie op de iPhone. Zorg ervoor dat je verbonden bent met het draadloze netwerk en dat de computer met de iTunes-bibliotheek aan staat. Je krijgt automatisch een overzicht met alle afspeellijsten, inclusief die van Genius. Keer met de toetsen bovenin helemaal terug tot je bij Settings komt. Daar kun je eventueel Stay Connected aanzetten, waarmee je voorkomt dat je de draadloze verbinding steeds weer opnieuw moet opzetten. Als je over een AppleTV of Remote Speakers beschikt, is het ook mogelijk om de extra speakers in dit scherm in te schakelen.

Tip3: iTunes DJ afstandsbediening

Helemaal leuk wordt het als je de afstandsbediening combineert met de iTunes DJ. Je kunt van op afstand nummers in de wachtrij zetten om te worden afgespeeld. De werking is heel eenvoudig. Maak verbinding met de iTunes-bibliotheek en kies voor de afspeellijst iTunes DJ. Je krijgt vervolgens de huidige afspeelvolgorde te zien. Die kun je beïnvloeden door een nummer aan te vragen, dat dan meteen in de rij wordt geplaatst om te worden afgespeeld. Klik op het nummer om dit direct af te spelen of het als eerstvolgende in de rij te zetten. Ook heb je de mogelijkheid om in dat scherm vergelijkbare nummers te kiezen. Voor dat laatste gebruik je de Genius-functie.

Tip 4: iTunes DJ voor gasten

Je kunt de afspeellijst direct aanpassen, maar gasten kunnen ook invloed uitoefenen door nummers aan te vragen en te stemmen op nummers die laag op de lijst staan. Klik op de instellingen in iTunes bij de iTunes DJ en sta toe dat gasten verbinding kunnen maken met hun eigen remote-programma. Zorg ervoor dat alle apparaten (iPhones en iPods Touch) verbonden zijn met het draadloze netwerk. Gasten zijn nu in staat om verbinding te maken met de bibliotheek en nummers aan te vragen. Door op het hartje te klikken, kunnen ze stemmen, zodat de gekozen nummers eerder worden afgespeeld. In het instellingenscherm kun je de keuzemogelijkheid voor gasten beperken.

0 Reactie(s) op: iPhone als afstandsbediening voor iTunes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.