iPhone 5 wint Apple vs Samsung smartphone marteltest

Door: matthijs-van-den-broek | 01 mei 2013 09:32

iPad

Stop hem in het water. Laat hem vallen een halve meter hoogte. Schuif hem over tafel. Marteltest wijst uit: de iPhone 5 is het duurzaamst. Duurzamer in ieder geval, dan de Samsung Galaxy S4 en S3.

Ok, het zijn geen zuiver wetenschappelijke standaarden die gehanteerd werden tijdens het onderzoek en natuurlijk is de afzender (een smartphone verzekeraar) van dubieuze afkomst in deze context, maar het levert je wel een interessant beeld op van de duurzaamheid van de iPhone 5 en zijn twee directe concurrenten van Samsung.

iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 en S4

De iPhone 5, de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy S3 werden aan dezelfde duurzaamheidstest onderworpen waarin geprobeerd werd na te bootsten tegen welke uitdagingen smartphones tijdens normaal consumentengebruik bestand zouden moeten zijn.

Vooral het laten vallen van je smartphone is iets wat de gemiddelde consument regelmatig zal gebeuren. Een case biedt uitkomst, maar daar word je telefoon wel lelijk van. Tijdens de duurzaamheidstest werd getest zonder case en de verschillen tussen de telefoons zijn groot. Het scherm van de iPhone 5 bleef heel, die van zowel de Galaxy S3 als het scherm van de S4 vertoonden scheuren.

Bij het onderwater experiment bleven zowel de iPhone 5 als de Samsung Galaxy S4 video afspelen en geluid produceren, de S3 moest het helaas afleggen: de videofunctie bleef wel afspelen, alleen de speakers gaven het op na verloop van tijd.

Infographic

Alle telefoons uit de test scoorden een "Medium Risk" in de algemene score. Wil je meer weten over de afzonderlijke resultaten, bekijk dan onderstaande infographic.

0 Reactie(s) op: iPhone 5 wint Apple vs Samsung smartphone marteltest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.