iPhone 5 geprezen, Lightning-connector verguisd

Door: andreas-udo-de-haes | 19 september 2012 13:52

Nieuws

De nieuwe iPhone wordt door testers en recensenten de hemel in geprezen om zijn 'onovertroffen' ontwerp en prestaties. Maar toch is niet alles rozengeur, want iOS voelt 'gedateerd'.

“Apple zegt bij elke nieuwe iPhone 'dit is de beste, dit is de beste'. Maar deze is dus écht de beste", vat USA Today-journalist Edward Baig de mening van de verschillende recensenten samen.

Stroom van superlatieven

Bij elk nieuw Apple-gadget krijgt een handjevol media het apparaat daadwerkelijk in handen, zodat de publicatie van hun review samenvalt met de beschikbaarheid in de winkels.

En dat is bij de iPhone 5 niet anders. En de heren critici zijn dit keer unaniem: dit is niet alleen de beste iPhone, dit is de allerbeste smartphone. Nee, het is geen revolutionair ontwerp, maar de specs maken veel indruk.

De iPhone 5 is groter, platter, lichter, sneller en beter, maar zonder dat dit ten koste gaat van de batterijduur. “Op bijna alle vlakken een enorme vooruitgang".

Kritiek op Lightning-connector

Maar los van het toestel valt er nog wel wat te klagen. Vooral de nieuwe Lightning connector wordt alom afgefakkeld als overbodige geldklopperij. De connector zelf mag dan handig zijn, hiermee laat Apple juist de meest loyale klanten met een verzameling aan iAccessoires hebben in de kou staan. Zij moeten een verloop van 30 dollar aanschaffen, bij Apple uiteraard.

“Maakt Apple zich geen zorgen om de loyaliteit van klanten en verkoop?", vraagt David Pogue van de New York Times zich retorisch af, om meteen het antwoord te geven. Het is namelijk niet de eerste keer dat Apple keihard een systeem of standaard dumpt dat het daarvoor jarenlang aanprees. De geschiedenis herhaalt zich alleen, en Apple en de iPhone worden alleen maar populairder, concludeert Pogue.

Apple Maps brak, iOS gedateerd

Walt Mossberg van de Wall Street Journal hekelt ook het feit dat Google Maps er niet op staat. De kaartendienst van Apple is namelijk (nog) zwaar inferieur aan die van Google, concludeerde trouwens ook onze nationale nerd Alexander Klöpping.

Engadget stipt als venijnig minpunt iOS zelf aan. “Als er iets [op de iPhone 5] valt aan te merken, dan is dat het besturingssysteem, dat voelt een beetje gedateerd aan en begint op leeftijd te raken."

Maar het apparaat zelf is helemaal top, vindt ook Engadget. “Dit is de iPhone waarop je gewacht hebt."

0 Reactie(s) op: iPhone 5 geprezen, Lightning-connector verguisd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.