iPhone 4S kopen

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 oktober 2011 18:41

iPad

Apple heeft op 4 oktober de iPhone 4S aangekondigd. Het apparaat ligt sinds kort in Nederland in de winkels. Je kunt het apparaat bestellen via Apple, telecomproviders of andere resellers. Wil jij de iPhone 4S kopen? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt. Denk aan prijzen, specificaties en de verschillende modellen waar je uit kunt kiezen.

Dit artikel heeft op 21 oktober een update gekregen over het het bestellen van de iPhone 4S bij Apple via de pre-order. Deze informatie kun je vinden onder het kopje 'Wat kost de iPhone 4S?'

Specificaties

De iPhone 4S is de opvolger van de iPhone 4. Wat betreft uiterlijk lijkt het apparaat identiek te zijn aan de iPhone 4. De volumeknoppen en schakelaar aan de zijkant van het apparaat zijn echter iets verschoven. Sommige hoesjes voor de iPhone 4 passen hierdoor niet op de iPhone 4S. Het scherm van de iPhone 4S is even groot als die van de iPhone 4.

Hardwarematig heeft de iPhone 4S wel een flinke upgrade gekregen. De iPhone 4S is uitgerust met Apple's dual-core A5-processor, die waarschijnlijk een kloksnelheid heeft van 800MHz. Apple heeft niet bekend gemaakt over hoeveel intern geheugen de smartphone beschikt. Uit een teardown van iFixit blijkt echter dat de iPhone 4S 512MB DDR2 RAM-geheugen aan boord heeft.

De processor van de iPhone 4S is volgens Apple twee keer zo snel als die van de iPhone 4. Ook de grafische processor is flink verbeterd. Deze zou maar liefst zeven keer sneller zijn. De iPhone 4S heeft een sterkere batterij gekregen dan de iPhone 4. Je kunt hierdoor tot 14 uur bellen of het apparaat 200 uur op standby laten staan.

[youtube]rNsrl86inpo[/youtube]

Siri is voorlopig helaas niet in het Nederlands beschikbaar

De iPhone 4S is op het moment het enige apparaat waarop je gebruik kun maken van Siri. Dit klinkt helaas mooier dan het is, aangezien Siri op dit moment niet in het Nederlands beschikbaar is. Je zult dus Engels moeten praten om gebruik te kunnen maken van de spraakherkenningstechnologie. Apple heeft aangegeven Siri in de toekomst uit te zullen breiden met andere talen, maar het is niet bekend of het Nederlands hier ook tussen zit.

Welke iPhone 4S wil je hebben?

De iPhone 4S is leverbaar in het wit en zwart. Je kunt daarnaast kiezen uit een model met 16GB, 32GB of 64GB opslagruimte. Bij het kiezen van een model is het verstandig dat je in kaart probeert te brengen waar je het apparaat voor gaat gebruiken. Ben je een standaard gebruiker die af en toe een app download en soms een film kijkt op iPhone? Dan heb je waarschijnlijk genoeg aan de 16GB-versie. Ook kan deze versie interessant zijn als je het geen probleem vind om regelmatig via iTunes de content op je iPhone 4S te verwisselen.

[youtube]f_JRZI9o49w[/youtube]

De iPhone 4S

Als je echter geen zin hebt om data te moeten verwisselen of bijvoorbeeld meerdere films gelijktijdig op je iPhone wilt zetten is de 32GB interessant. Ook kan deze versie interessant zijn voor app-liefhebbers die een grote hoeveelheid apps installeren. De 64GB iPhone 4S is een goede keuze als je veel films op je iPhone wilt zetten, daarnaast een grote hoeveelheid apps wilt hebben en met behulp van de 8 megapixel camera veel foto's wilt maken.

Hou er overigens rekening mee dat Apple waarschijnlijk later dit jaar iTunes Match uitbrengt. Met deze dienst kun je je muziekbibliotheek opslaan in iCloud, waarna deze op al je iOS-apparaten beschikbaar is. De muziek beluister je via internet en wordt dus alleen tijdelijk op je iPhone opgeslagen. Als je veel muziekbestanden op je iPhone 4S wilt zetten kan je door gebruik te maken van iTunes Match veel opslagruimte besparen. iTunes Match gaat waarschijnlijk 25 euro per jaar kosten.

Wat kost de iPhone 4S?

De iPhone 4S 16GB gaat over toonbank voor 599 euro. Voor het 32GB-model ben je 699 euro kwijt en de 64GB iPhone 4S kost 799 euro. De levertijd van het apparaat bedraagt momenteel één tot twee weken.

Opvallend is dat de prijzen van Apple flink afwijken van de prijzen die T-Mobile hanteert in combinatie met een prepaid-abonnement. Zo vraagt de provider 639,95 euro voor de iPhone 4S 16GB met een T-Mobile Prepaid Standaard-abonnement. Je kunt echter ook voor 9,95 euro een T-Mobile Simonly Prepaid Standaard-abonnement nemen. De gebruikskosten van dit abonnement zijn gelijk aan het T-Mobile Prepaid Standaard-abonnement.

Door vervolgens via Apple de iPhone 4S 16GB aan te schaffen voor 599 euro geef je in totaal 608,95 euro uit. Je bespaart dus 31 euro door deze omweg. Bij het 32GB- en 64GB-model loopt de besparing verder op. In de onderstaande tabel kun je de prijzen zien die T-Mobile voor de iPhone 4S-modellen in combinatie met een prepaid-abonnement hanteert.

Daarnaast kun je natuurlijk de iPhone 4S bij een telecomprovider aanschaffen in combinatie met een abonnement. Zowel T-Mobile, Vodafone als KPN gaan de smartphone verkopen. T-Mobile heeft inmiddels de prijzen bekend gemaakt die zij voor het apparaat gaat hanteren. Aan de hand van de grootte van het abonnement dat je kiest kan het bedrag dat je moet bijbetalen behoorlijk verschillen. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van T-Mobile.

Daarnaast heeft KPN per ongeluk via haar website prijzen laten uitlekken. Let op, het is niet met zekerheid te zeggen of de prijzen kloppen. De prijzen vind je hieronder.

Vodafone heeft tot nu toe nog geen prijzen bekend gemaakt.

Waar kun je de iPhone 4S kopen?

De iPhone 4S wordt in Nederland zonder simlock verkocht door Apple en een aantal webshops. Denk hierbij aan 2call, Algebeld, Centralpoint en Phoneshop. Daarnaast kun je het apparaat met behulp van een abonnement aanschaffen via telecomproviders. Voor een overzicht van de prijzen die telecomproviders hanteren voor een abonnement met de iPhone 4S kun je terecht onder het kopje 'Wat kost de iPhone 4S?'.

0 Reactie(s) op: iPhone 4S kopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.