iPhone 4 laat nog maanden op zich wachten

Door: Jasper Bakker | 30 juli 2010 17:47

Nieuws

De iPhone 4 is vanaf vandaag te bestellen in Nederland. De levertijd is acht tot tien weken, meldt T-Mobile.

De voor Nederland exclusieve leverancier van de iPhone meldt dat de nieuwste uitvoering van het toestel nu verkrijgbaar is. Dat betreft dan slechts het bestellen van de iPhone 4. Voor mensen die niet willen wachten, raadt T-Mobile de 3GS aan. Die voorganger wordt geleverd met de nieuwste versie 4 van iPhone-besturingssysteem iOS, dat onder meer lichte multitasking brengt.

Ook nieuwe klanten

In tegenstelling tot online-voorverkoop van 20 juli is de besteloptie nu voor zowel bestaande als nieuwe klanten van T-Mobile. De operator gaf eerst voorrang aan huidige klanten. Die voorverkoop is door problemen geplaagd en ook voortijdig stopgezet; het bedrijf was door de voorraad heen. Hoe groot of klein die is, blijft een geheim. "We noemen geen aantallen", zegt woordvoerster Priscilla Tomasoa van T-Mobile.

De iPhone 4 kan nu worden besteld en is dan over minstens twee maanden beschikbaar. "Wij moeten inderdaad wachten op de leveringen vanuit Apple", bevestigt Tomasoa. De eerste lading toestellen is al wel onderweg naar de Nederlandse operator, vertelt zij.

Pre-orders komen binnen

De wachttijd van acht tot tien weken geldt overigens niet voor de mensen die hun iPhone 4-bestelling op 20 juli wisten te doen. "We beginnen vandaag en morgen met de uitlevering van die toestellen." Een eerste exemplaar is vanmorgen overhandigd op de Euronext-beurs in Amsterdam, aan de eerste T-Mobile-klant die twee jaar geleden de iPhone 3G kocht, meldt de operator.

De door Apple beloofde gratis hoesjes om het antenneprobleem van de iPhone 4 te verhelpen, komen niet per sé tegelijk aan. "Dat wordt door Apple afgehandeld", legt Tomasoa uit. "Die hoesjes worden niet door ons geleverd."

Apple stelt dat alle mobiele telefoons last hebben van dit probleem. Het heeft ook ontdekt dat de weergave van de signaalsterkte op alle iPhones tot op heden onjuist was. Daar is inmiddels een update voor uitgebracht. Verder sust Apple de ophef nog met gratis hoesjes voor iPhone 4-gebruikers die daar om vragen.

Witte uitvoering

Op de bestelpagina van T-Mobile Nederland staat ook alvast de witte uitvoering van het nieuwste Apple-telefoontoestel vermeld. De fabrikant heeft daar echter productieproblemen mee, dus is die uitvoering voorlopig niet leverbaar maar ook niet bestelbaar. Volgens Apple komt de witte iPhone 4 later dit jaar uit.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: iPhone 4 laat nog maanden op zich wachten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.