iPad vergroot dominantie over Androidtablets

Door: rene-schoemaker | 15 juni 2012 11:48

Nieuws

Androidtablets leggen het steeds meer af tegen de iPads van Apple. Het marktaandeel van de Androidtablets zal kleiner worden in plaats van groter. Ook Windows wordt geen bedreiging voor Apple.

Volgens de onderzoekers van IDC legt Android het af tegen de iPad in dit jaar. Het aandeel van Android in de tabletmarkt zal dit jaar dalen van 39 naar 36 procent, terwijl het aandeel van de iPad groeit van 58 naar 62,5 procent. “Na een sterke marktintroductie van de nieuwe iPad in maart gaan de verkopen in hoog tempo door", zegt analist Tom Mainelli van IDC. Hij zegt verder dat de actie van Apple om de oudere iPads tegen lagere prijzen aan te bieden, waarbij de instapprijs nu 399 dollar is geworden, zich uitbetaalt.

Apple wint met goedkopere toestellen

Daar zal het niet bij blijven, zegt IDC. “Als Apple met een product komt dat goedkoper is dan 300 dollar en een 7 inch scherm heeft, zoals de geruchten gaan, wordt de grip van het bedrijf op de markt alleen maar sterker." Dat gaat ten koste van het marktaandeel van Android, hoewel er meer producten komen en meer ervan zullen worden verkocht. Maar de totale markt groeit harder en dat zal voornamelijk komen door Apple.

Chart: Worldwide Media Tablet Shipments Split by OSHistorical and Forecast* 2010 - 2016 (Units in Millions)Description: Tags: Author: IDCcharts powered by iCharts

“De vraag naar tablets blijft groeien en we zien een toenemende belangstelling vanuit de zakelijke markt", zegt Mainelli. “We verwachten nieuwe producten van grote spelers in de markt en steeds meer betaalbare modellen. Daarnaast komt Microsoft met een enorme marketingoffensief rond Windows 8 dat nog meer consumentenbelangstelling zal opwekken tegen het einde van het jaar."

Windows-tablets vergroten totale markt

Toch zullen tablets met Windows 8 niet gaan vreten aan het marktaandeel van de iPad, zegt IDC, dat overigens nog geen voorspelling doet wat betreft de verkoop van die producten. Vanaf begin volgend jaar wil IDC dat overigens wel gaan doen.

“De verkoopcijfers van tablets met Windows RT, de tabletversie van Windows 8, zullen naar verwachting voornamelijk een toevoeging zijn in de markt. We verwachten niet dat op Windows gebaseerde tablets marktaandeel zullen pakken van Apple of Android, maar dat zij wel de totale markt doen groeien."

0 Reactie(s) op: iPad vergroot dominantie over Androidtablets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.