iPad nog voor de lancering 'uitverkocht'

Door: tonie-van-ringelestijn | 29 maart 2010 10:26

Nieuws

Apple is al door zijn voorraad iPads heen voor de lancering op 3 april. Volgens schattingen zouden er enkele honderdduizenden tablets zijn besteld.

Amerikanen die nu een iPad bestellen, krijgen hem pas op 12 april of later geleverd, melden diverse media. Apple is twee weken na de start van het reserveren van de tablet al door zijn voorraad heen. De exacte bestelcijfers zijn onbekend. Volgens schattingen zou het om enkele honderdduizenden gaan.

Intussen lekte uit dat Apple op 3 april de iPad ook zal verkopen in vestigingen van de grote elektronicaketen Best Buy die een speciale Apple-afdeling hebben.

In de rij

Apple-fans kunnen ook proberen in de rij te gaan staan bij Apple-winkels op 3 april. Daar worden niet opgehaalde gereserveerde iPads na drie uur 's middags doorverkocht. Het uitverkocht raken van de eerste lading iPads duidt volgens PC World ook op grote interesse voor de iPad vanuit het bedrijfsleven.

Afgelopen weekend verschenen diverse screenshots van de eerste speciale iPad-apps op weblogs. Ook dook een filmpje van de iPad App Store op. Verder kwam naar buiten dat e-booksoftware iBooks 30.000 gratis boeken van het Project Gutenberg gratis meegeleverd krijgen. Op die e-books rust geen auteursrecht meer. De iBooks-app moeten iPad-gebruikers zelf downloaden en installeren.

Merknaam

Apple heeft inmiddels de rechten van de merknaam iPad gekregen. Fujitsu heeft ze recent overgedragen, schrijft Patent Authority. Die fabrikant maakte enkele jaren geleden al een handheld-terminal met touchscreen met dezelfde naam. Uit documenten van het Amerikaanse patentenbureau blijkt nu dat Fujitsu de merknaam heeft overgedragen, maar welke compensatie Fujitsu heeft gekregen is onbekend.

Het is nog niet bekend wanneer de iPad in Nederland verschijnt.

Bron: Webwereld

0 Reactie(s) op: iPad nog voor de lancering 'uitverkocht'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.