iPad Mini kannibaliseert harder op iPad verkoop dan gedacht

Door: matthijs-van-den-broek | 01 maart 2013 09:55

iPad

De verkoop van de iPad mini kannibaliseert harder op de verkopen van de ‘gewone’ iPad dan gedacht. Dat concludeert NPD DisplaySearch in een rapport dat gisteren verscheen.

De verkopen in januari tablets met kleinere schermen van 7,9 inch stegen veel en veel harder dan die van de (duurdere) tablets met schermgrootten vanaf 9,7 inch, de ‘grote’ iPad.

Verkopen van iPads vielen in januari 2013 terug van 7,4 miljoen exemplaren in december 2012 naar 1,3 miljoen. Dit terwijl de verkopen van de 7,9 inch tablets, de iPad Mini, stegen naar 5 miljoen. Kleinere tablet-displays, waaronder die van de iPad min, de Kindle Fire en de Google Nexus, gingen in totaal 14 miljoen keer over de toonbank.

In December had NPD berekend, dat Apple ongeveer 40 miljoen iPad Mini’s zou verkopen en 60 miljoen iPads in 2013. Maar de verkoopcijfers van 2013 laten zien dat in er in de maand januari meer verkopen zullen zijn van de iPad Mini dan van de iPad.

As we noted in December, Apple had planned to sell 40M iPad minis (7.9”) and 60M iPads (9.7”) in 2013. However, the reality seems to be the reverse, as the iPad mini has been more popular than the iPad. We now understand that Apple may be planning to sell 55M iPad minis (7.9”) and 33M iPads (9.7”) in 2013.

In grote delen van december en januari waren de levertijden van de iPad mini langer dan normaal doordat de schermen niet op tijd geleverd werden. De levertijd liep op tot meer dan een week. Maar begin februari had Apple de toelevering voor elkaar en dat zal alleen maar leiden tot meer verkopen van de kleinere tablet, zo is de gedachte.

Tijdens de jaarvergadering van Apple deze week, werd het onderwerp van kannibalisatie op de gewone iPad door de iPad mini besproken. Apple maakt zich er geen zorgen om.

Cannibilization is a huge opportunity for us. We never fear it because if we do, someone else will do it. iPhone has cannibalized iPod, that doesn't worry us. iPad has on the Mac, and that doesn't concern us.

De full-sized iPad is op dit moment een mooie keuze vanwege het grote Retina scherm en de krachtige procesoor, maar Apple zal waarschijnlijk een dezer maanden de iPad mini met Retina display aankondigen.

Bron: MacRumors.

0 Reactie(s) op: iPad Mini kannibaliseert harder op iPad verkoop dan gedacht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.