iPad laat ouderen langer zelfstandig wonen

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 juni 2013 13:11

iPad

Een iPad kan ouderen helpen langer zelfstandig te wonen en leven. De tablet kan voor allerlei doeleinden worden ingezet, zoals het opvragen van informatie over gezonde voeding of het ontvangen van thuiszorg op afstand. De ouderenorganisatie Unie KBO geeft 25 Nederlandse ouderen een iPad voor een pilot.

De ouderenorganisatie Unie KBO is samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en zorginnovator Focus Cura een project gestart om het effect van tablets op de zelfstandigheid van ouderen te testen. 25 ouderen uit Den Helder hebben een iPad aangeboden gekregen die zij drie maanden lang kunnen gebruiken. De iPad is voorgeprogrammeerd en dus standaard voorzien van apps die ouderen kunnen helpen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Meer grip op eigen leven

De iPad moet ouderen helpen meer grip te houden op hun eigen leven. Ouderen kunnen de iPad voor allerlei doeleinden inzetten. Denk hierbij aan het ontvangen van thuiszorg op afstand en het opzoeken van instructies om veilig om te gaan met medicijnen. Daarnaast kunnen ouderen via de tablet maaltijden bestellen en informatie over de voedingswaarde van deze maaltijden ontvangen.

Het project in Den Helder is een pilot die drie maanden duurt. Unie KBO heeft een begeleider aangesteld die de 25 ouderen ondersteunt bij het gebruik van de iPad. De organisatie kondigt aan op termijn de iPad tegen een aantrekkelijke prijs beschikbaar te willen stellen aan alle ouderen in Nederland.

0 Reactie(s) op: iPad laat ouderen langer zelfstandig wonen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.