IPad-krant The Daily maakt debuut op 2 februari

Door: jalmar-westerhoff | 02 februari 2011 09:44

iPad

Vandaag zal iPad-krant The Daily worden geïntroduceerd. De krant verschijnt enkel op de iPad en zal als eerste gebruik maken van Apple's nieuwe abonnementenmodel via de App Store.

De introductie van de iPad-krant is weer een nieuwe ontwikkeling binnen ons revolutionaire mediatijdperk. News Corp (verantwoordelijk voor The Daily) was van plan de krant al op 19 januari te presenteren, maar Apple had toen het abonnementensysteem nog niet helemaal klaar.

Vorige week kondigde News Corp-eigenaar Rupert Murdoch aan dat de introductie op 2 februari dan toch echt plaats gaat vinden. Hij presenteert de iPad-krant samen met Eddy Cue die Apple vertegenwoordigt. Eerder zou Steve Jobs samen met Murdoch de introductie verzorgen, maar Jobs moet nog steeds thuisblijven omdat hij ziek is.

De krant is de eerste in zijn soort en zal $0,99 per week gaan kosten. News Corp heeft rond de 30 miljoen geïnvesteerd om het plan te realiseren. In Los Angeles en New York werken zo'n honderd medewerkers aan de totstandkoming van de krant.

Apple is optimistisch en verwacht dat in de nabije toekomst meerdere kranten een speciale iPad-versie van hun blad aan de man willen brengen. De bedoeling is dat al deze kranten uiteindelijk van het abonnementensysteem van Apple gebruik gaan maken.

De presentatie van The iPad-Daily vindt plaats in het Guggenheim museum in New York. Het wordt om 18.00u Nederlandse tijd uitgezonden.

0 Reactie(s) op: IPad-krant The Daily maakt debuut op 2 februari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.