iPad heeft WiFi- en oplaadproblemen

Door: tonie-van-ringelestijn | 07 april 2010 13:50

Nieuws

Groepen iPad-gebruikers melden problemen met de WiFi-ontvangst op de tablet. Ook werkt opladen via usb niet op alle computers.

Onder de eerste iPad-gebruikers klinken veel klachten over de matige WiFi-ontvangst van het apparaat. Op Apple's webfora staan tal van berichten van iPad-bezitters die problemen ondervinden met WiFi. Vooral het bereik schijnt slecht te zijn. Diverse iPad-gebruikers moeten erg dicht in de buurt van hun WiFi-router zijn om de iPad ermee verbinding te laten maken. Dat is ook een officiële advies dat fabrikant Apple geeft: ga dichter bij het draadloze access point zitten.

In andere gevallen valt het WiFi-signaal opeens weg op plekken waar andere apparaten, zelfs iPhones, wel prima via WiFi werken. Apple onderzoekt de problemen. Het bedrijf heeft een supportbericht op zijn site gezet. Daarin erkent het dat de iPad onder bepaalde omstandigheden niet automatisch opnieuw inlogt op een draadloos netwerk wanneer het uit de slaapstand komt.

Warm

Het opladen van de iPad via usb werkt ook niet op alle computers, ontdekken gebruikers. De tablet heeft volgens Macworld een usb-poort nodig die meer stroom levert dan de poorten in wat oudere pc's bieden. Opladen via het stopcontact is dan de uitkomst. Ook constateren de eerste iPad-bezitters dat het apparaat erg warm kan worden in direct zonlicht.

Bron: Webwereld

0 Reactie(s) op: iPad heeft WiFi- en oplaadproblemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.