iPad heeft marktaandeel van 95%

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 november 2010 12:00

Nieuws

De iPad heeft in het derde kwartaal een marktaandeel van 95% in de tabletmarkt behaald. Hiermee heeft het bedrijf een flinke voorsprong op haar concurrenten. Dit meldt onderzoeksbureau Strategy Analytics. Het onderzoeksbureau verwacht wel dat het marktaandeel van Android in het vierde kwartaal toeneemt.

De stijging van het marktaandeel van Android gaat waarschijnlijk veroorzaakt worden doordat een aantal Amerikaanse telecomproviders rond 11 november de Galaxy Tab van Samsung gaan verkopen. Een aantal providers doet dit op het moment al. Ook in Nederland is de Galaxy Tab inmiddels verkrijgbaar. In totaal zijn er in het derde kwartaal van 2010 4,4 miljoen tablets verkocht. Hiervan verkocht Apple 4,19 miljoen tablets.

Het marktaandeel van Android is in het derde kwartaal gedaald van 2,9 procent tot 2,3 procent. Strategy Analytics benadrukt dat dit niet betekent dat er minder Android-tablets worden verkocht. De tablets met het besturingssysteem konden echter de grote groei van de iPad's verkoopcijfers niet bijhouden.

0 Reactie(s) op: iPad heeft marktaandeel van 95%

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.