iPad heeft 82% van totale tabletmarkt in U.S.

Door: jalmar-westerhoff | 06 mei 2011 10:43

Nieuws

Een onderzoek onder tablet gebruikers in de U.S. heeft aangetoond dat maar liefst 82% van hen een iPad bezit. 43% daarvan is een trotse 3G bezitter, en de overgebleven 39% maakt gebruik van het Wi-Fi-only model.

Het onderzoek is uitgevoerd door Nielsen, zij kwamen onlangs met de resultaten naar buiten. Na de iPad scoort Samsung's Galaxy Tab het beste met 4%. De Dell Streak scoorde 3% en de Motorola Xoom 2%. De iPad lijkt nog steeds weinig last van enige concurrentie te hebben.

Het onderzoek toont ook aan dat iPad bezitters, sinds hun aanschaf, hun computer of laptop aanzienlijk minder gebruiken: "Since purchasing a tablet, 35 percent of those surveyed said they use their desktop less often or not at all. And 32 percent of those who own laptops said they use that computer less.

In een eerder onderzoek toonde Nielsen al aan dat het overgrote deel van de vrouwen in de U.S. de voorkeur aan een iPhone geeft, terwijl mannen eerder geneigd zijn Android aan te schaffen. Nielsen onthulde ook cijfers waaruit bleek dat iPhone bezitters, in vergelijking met andere smartphone gebruikers, de meeste applicaties downloaden.

Via AppleInsider.

0 Reactie(s) op: iPad heeft 82% van totale tabletmarkt in U.S.

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.