iPad app: Spotify, nu ook op de iPad

Door: Robin Smit | 04 mei 2012 09:04

Nieuws

Regelmatig wordt er gezegd dat geduld een schone zaak is. Toch ben je geneigd om dat gezegde na twee jaar wachten flink in twijfel te trekken. Waar hebben we het over? De officiële Spotify app voor de iPad natuurlijk! Deze week werd na lang wachten de app eindelijk gelanceerd. Was het het wachten waard?

Gebruikers die Spotify veel gebruiken op de computer zullen bij het openen van de app direct zien dat de iPad app op ongeveer dezelfde manier is opgebouwd als de desktopversie. Aan de linkerkant worden de navigatieknoppen weergegeven waarmee je muziek kan zoeken en ontdekken. Daarnaast is het ook mogelijk om van hieruit de functies van Spotify Social te gebruiken. Net als bij de iPhone app is het mogelijk om tracks op te slaan voor offline gebruik. Opvallend is hierbij dat de app geen ondersteuning biedt voor de uitbreidingen die onlangs wel voor de desktopversie van Spotify werden geïntroduceerd on de de naam "Spotify apps". Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om automatisch songteksten op te halen bij de nummers waar je naar luistert.

De verschillende schermen die je opent in Spotify worden over elkaar heen geplaats op dezelfde manier zoals dat bij de Twitter app voor de iPad wordt gedaan. Dit werkt erg fijn en zorgt ervoor dat je veel content overzichtelijk op je scherm kan bekijken. De vormgeving van de app is erg goed een zorgt ervoor dat je echt wordt uitgenodigd om de app te blijven gebruiken. Een leuke toevoeging aan de app is de schermvullende modus waarbij albumhoezen groot op het scherm worden getoond. Gecombineerd met de AirPlay functionaliteit beweert Spotify dat de app hiermee ook goed dienst kan doen als huiskamerstereo. Dit is iets wat wij je zonder twijfel kunnen aanraden om te proberen.

De Spotify iPad app is gemaakt voor gebruikers met een Spotify Premium abonnement, maar nu ook voor niet betalende gebruikers tot maximaal 30 dagen gratis te proberen.

Kortom

Na lang wachten is de officiële Spotify iPad app eindelijk gelanceerd. De app maakt gebruik van een makkelijk en overzichtelijke besturing en ziet er erg mooi uit. De mogelijkheden om de app ook als huiskamerstereo in te zetten zijn erg indrukwekkend en zullen er voor zorgen dat Spotify zowel thuis als onderweg een prominente rol kan innemen in het luisteren van muziek. Een klein minpunt aan de app is het ontbreken van de mogelijkheid tot het downloaden van de "Spotify apps" voor de muziekspeler, zoals op de desktopversie wel mogelijk is.

Beoordeling 9/10

Prijs: Gratis (abonnement vereist na proefperiode)

Bekijk Spotify verder in iTunes (iPhone & iPad)

0 Reactie(s) op: iPad app: Spotify, nu ook op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.