iPad app: Showroom met de mooiste lettertypes

Door: Robin Smit | 30 mei 2012 08:58

Nieuws

Als je grafisch ontwerper bent en veel met tekst werkt, weet je hoe belangrijk een lettertype kan zijn voor de uitstraling van bijvoorbeeld een poster of website. Uiteraard worden programma's als photoshop vaak al geleverd met een scala aan lettertypes, maar soms zit daar gewoon net niet tussen wat je zoekt. Voor deze situaties is er FontBook.

FontBook is in het kort een app waarin duizenden verschillende soorten lettertypes kunnen worden bekeken. Dit kan worden gedaan door specifiek op een naam te zoeken, of de lettertypes in de erg mooie interface te ordenen op bijvoorbeeld gebruik, verschijningsjaar of trends. Wanneer je een lettertype vindt dat je aanspreekt, kan je verschillende voorbeeldteksten in dit lettertype bekijken en eventueel overgaan op de aanschaf van dit lettertype.

Het aanschaffen van lettertypes kan via een externe website, waardoor de app enkel als showroom dient voor de verschillende lettertypes. Gezien deze eenzijdige functionaliteit is de app wel erg hoog geprijsd. Het geeft erg het idee dat je eerst een toegangskaartje moet kopen bij de ingang van een winkel.

Kortom

FontBook is een prachtig vormgegeven showroom voor lettertypes. Duizenden verschillende lettertypes kunnen worden bekeken en op veel verschillende manieren worden gesorteerd. Helaas word je voor het kopen van lettertypes naar een website gestuurd. Voor een dergelijk showroomfunctie is de app erg duur.

Beoordeling 6/10

Prijs: €4,99

Download Fontbook in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPad app: Showroom met de mooiste lettertypes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.