iPad app: Eenvoudig tekenprogramma van de makers van AutoCAD

Door: menno-van-bohemen | 14 juni 2012 08:58

Nieuws

De ogen van Autodesk werden een tijdje geleden goed geopend. De ontwikkelaar van het populaire technisch-tekenprogramma AutoCAD bracht de eenvoudige iPad-app SketchBook op de markt welke bijna net zoveel omzet bleek te genereren als het prijzige AutoCAD. Om het succes van hun eerste iPad-app een vervolg te geven is nu SketchBook Ink uitgebracht.

SketchBook Ink is een eenvoudig tekenprogramma met interessante mogelijkheden. Je hebt de keuzen uit 9 'penselen' en oneindig veel kleuren, welke je via een handige kleuren-kiezer kunt selecteren. Je kunt tekenen op een leeg vel, maar het is ook mogelijk om een foto uit je cameraroll als achtergrond te gebruiken.

Een gemaakt tekening kan worden opgeslagen als vector-afbeelding en op diverse wijzen worden gedeeld. Bij het opslaan kun je zelf de resolutie kiezen. Dat is handig, want zo kun je het bestand klein houden als je slechts een voorbeeldje wilt mailen, en groot opslaan als je van plan bent om je kunstwerk uit te printen.

Kortom

SketchBook Ink is een leuke applicatie om digitale pentekeningen te maken op de iPad. Dankzij 9 verschillende 'penselen' en oneindig veel kleuren heb je erg veel mogelijkheden. De uitgebreide export-mogelijkheden zijn een duidelijk pluspunt.

Beoordeling 8/10

Prijs: € 1,59

Download Sketchbook Ink in de AppStore

0 Reactie(s) op: iPad app: Eenvoudig tekenprogramma van de makers van AutoCAD

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.