iPad 4: Het laatste nieuws

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 09 april 2013 11:00

iPad

In dit artikel verzamelen wij al het nieuws en de laatste geruchten over de iPad 4. Wil je dus op de hoogte blijven van alle informatie over de vierde generatie tablet van Apple? Check dan regelmatig dit artikel!

10 Nederlandse iPad-scholen openen dit jaar de deuren

Toegevoegd op 8 april 2013

De eerste tien basisscholen die papier inruilen voor de iPad, zullen in augustus hun deuren openen. Dat maakt Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT) maandag bekend. Onderwijs waarbij een centrale rol is weggelegd voor de tablet eist volgens O4NT een geheel nieuwe manier van lesgeven.

Er zijn momenteel tien scholen die hebben toegezegd met het nieuwe lesprogramma aan de slag te gaan. Het gaat hier om scholen in onder meer Amsterdam, Almere, Emmen en Sneek. Alle leerlingen van deze zogenoemde Steve Jobs-scholen worden uitgerust met een iPad, waar speciale apps op geïnstalleerd staan.

Het initiatief Onderwijs voor een Nieuwe Tijd werd begin 2012 in het leven geroepen door onder meer opiniepeiler Maurice de Hond. Volgens de organisatie zal op deze scholen extra aandacht besteed worden aan vaardigheden die in de huidige eeuw van grote waarde zijn, te weten: innovatie, creativiteit, flexibiliteit en samenwerken.

Pas het begin

De tien scholen die in augustus met het nieuwe onderwijssysteem starten, zijn volgens de organisatie nog maar het begin. "Naar verwachting is er in augustus 2014 voor veel meer kinderen een O4NT-school op fietsafstand", aldus O4NT op zijn website. Er worden momenteel al gesprekken gevoerd met scholen uit het hele land.

Hans Theeboom, een van de initiatiefnemers, laat in een interview met de Volkskrant weten dat de iPad niet alleen een hoop gesleep met boeken en papier scheelt, maar ook voor de ontwikkeling van het kind van grote waarde is. "Er moet een soort community rondom het kind ontstaan", zegt Theeboom maandag in de ochtendkrant. "Met daarin onder andere de ouders en de leerkracht, of de coach, zoals wij dat waarschijnlijk gaan noemen."

Onderwijs op maat

De iPad en verschillende speciale O4NT-apps stellen leraren in staat om exact na te gaan welke extra onderwijsbehoeftes een kind nodig heeft. Ook verwacht Theeboom dat het apparaat de docenten veel werk uit handen zal nemen. Dat sommige docenten vraagtekens zetten bij het systeem is volgens de clusterdirecteur begrijpelijk. "Maar ik denk dat kinderen alleen maar meer leren: omgaan met techniek, maar vooral met de enorme stroom aan informatie die ze op internet kunnen vinden."

Van de tien scholen die met het nieuwe onderwijs aan de slag gaan, zullen alleen twee scholen in Sneek en Breda volledig op de tablet overstappen. De andere instellingen zullen O4NT gedeeltelijk doorvoeren in hun lesprogramma.

Waarom je een Retina iPad moet kopen volgens Apple

Toegevoegd op 29 maart 2013

Een paar weken geleden, rondom de lancering van de Galaxy S4 van Samsung, lanceerde Apple de "Why iPhone" marketingpagina. Op die pagina meerdere redenen waarom de iPhone een prettig apparaat is, volgens Apple. En nu... is er nog zo'n pagina, alleen dan voor de iPad met retina-display.

De productpagina, die je hier kunt bekijken, somt alle voordelen van de iPad met het mooie en haarscherpe retina-display andermaal op. Het is volgens meerdere Apple-volgers een minder defensieve actie van Apple dan die van de eerder genoemde "Why iPhone" pagina.

Voor de marketing- of communicatie geinteresseerden onder de lezers van MacWorld: de tagline van de pagina is een boeiende:

They are two of no other kind.

In het laatste argument op de pagina, deelt Apple een dikke tik uit naar de concurrentie waar het om service gaat:

"Every iPad comes with support from real people who know everything there is to know about iPad and iOS" people you can call at 1-800-MY-APPLE or speak to in person at your favorite Apple Retail Store whenever you have questions or concerns. With the other guys, you're not sure where to go for help."

IDC: 'iPad verliest positie marktleider in 2013'

Toegevoegd op 13 maart 2013

IDC voorspelt dat Apple's iPad de positie van marktleider verliest in 2013. Dat komt door de stortvloed aan (goedkope) Android tablets. In heel 2013 gaan er volgens IDC 190,9 miljoen tablets over de toonbank. In eerdere voorspellingen van het ondezoeksbureau was dit nog 172,4 miljoen.

"De helft van het aantal tablets dat het afgelopen kwartaal op de markt kwam, heeft een scherm dat kleiner is dan 8 inch. We denken dat het aantal kleinere apparaten de komende jaren blijft groeien'", zegt IDC.

Dit betekent onder anderen, dat de iPad in 2013 voor het eerst niet meer de dominante partij is. Dit jaar zal 48,8 procent van alle tablets volgens IDC als besturingssysteem Android hebben, terwijl 46 procent van de tablets aangedreven wordt door iOS, het besturingssysteem van Apple.

"Microsoft's beslissing om twee verschillende tablet besturingssystemen te weten Windows 8 en Windows RT te lanceren, heeft tot nu toe geen goede resultaten opgeleverd in de markt," zegt Tom Mainelli, Research Director bij IDC. "Consumenten geloven niet in de toegevoegde waarde van Windows RT en op lange termijn denken we dat Microsoft en zijn partners beter kunnen focussen op het verbeteren van Windows 8. Een dergelijke focus zou op termijn kunnen leiden tot een evenwichtiger verdeling in de tabletmarkt."

Nieuwe iPad tv-commercials nu online

Toegevoegd op 18 februari 2013

Apple heeft gisteren twee nieuwe tv-commercials gedeeld op het YouTube kanaal: 'Alive' en 'Together' heten ze. De commercials leggen vooral nadruk op de 300.000 apps die verkrijgbaar zijn voor iPad; de praktische toepasbaarheid van de tablet staat voorop.

Apps die in de commercials, die beiden 31 seconden duren, voorbij schieten zijn AmpliTube, Style.com, GarageBand, TED, iMovie, iBooks, Dinosaur Zoo, Toca Hair Salon, Vimeo, Rockmate, Glow Hockey 2 HD, en FaceTime. Bekijk de commercials hier.

'Apple lanceert de iPad 4 al in oktober'

Toegevoegd op 21 maart 2012

Ondanks dat de derde generatie iPad nog niet eens in de Nederlandse winkels ligt, gaan er nu al geruchten over de lanceringsdatum van de iPad 4. Digitimes schrijft dat het apparaat al in oktober 2012 in de winkels zal liggen.

Digitimes baseert zich hierbij op bronnen in de Taiwanese tabletmarkt. Apple zou met de derde generatie iPad haar concurrentiepositie in de tabletmarkt hebben verbeterd. Het echte gevecht barst volgens de bronnen echter pas los als Apple de iPad 4 lanceert in oktober. De lancering zou gelijk vallen aan de lancering van Windows 8 door Microsoft en Clover Trail-W platform van Intel.

0 Reactie(s) op: iPad 4: Het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.