iPad 4 en mini al 3 miljoen keer verkocht

Door: Jasper Bakker | 05 november 2012 16:03

Nieuws

Apple noteert voor de eerste drie dagen dat de iPad mini en iPad 4 beschikbaar zijn een verkoop van 3 miljoen stuks. Dat is een verdubbeling van het vorige verkooprecord, aldus de iPad-maker.

De nu verkochte 3 miljoen Apple-tablets zijn de modellen met alleen WiFi. De varianten met ook 3G- of 4G-verbindingsmogelijkheid komen over enkele weken uit, allereerst in de Verenigde Staten. Andere landen krijgen later dit jaar de beschikbaarheid over de zogeheten WiFi+cellular iPads. Die kosten gemiddeld zo'n 130 euro meer dan de WiFi-only modellen.

Optelsom

Apple maakt niet bekend hoeveel van de verkochte 3 miljoen nieuwe iPads de kleinere (7,9 inch) uitvoering zijn, en hoeveel de verbeterde reguliere (9,7 inch) uitvoering. Laatstgenoemde is de vervanger voor de iPad 3, die in de nieuwe incarnatie een flink snellere processor met ook krachtigere grafische chip (gpu) heeft.

De derde generatie van de iPad, die in maart dit jaar is uitgekomen, is in het eerste weekend 1,5 miljoen keer verkocht. Dat betrof de modellen met alleen WiFi. Bij de komst van de iPad 3 waren wel direct varianten met ook 3G verkrijgbaar. De totale verkoop lag toen op 3 miljoen stuks. De nu achterhaalde iPad 3 (officieel 'de nieuwe iPad' geheten) is bij Apple zelf niet meer verkrijgbaar.

Update:

Verduidelijkt dat de door Apple aangehaalde verkoopverdubbeling gaat om WiFi-iPads (4 en mini) vergeleken met WiFi-iPads (3).

0 Reactie(s) op: iPad 4 en mini al 3 miljoen keer verkocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.