iPad 3 laadt niet op tijdens spelen van games

Door: tonie-van-ringelestijn | 21 maart 2012 16:30

Nieuws

Niet alleen wordt de nieuwe iPad zeer warm bij zwaar grafisch werk, zoals videobewerking of het spelen van games. Het blijkt nu ook dat de tablet dan niet kan opladen. De batterij blijft zelfs leeglopen.

Een Amerikaanse consumentenorganisatie heeft opgemerkt dat de iPad 3 bij het spelen van een game niet alleen veel warmer wordt dan zijn voorganger, ook blijkt de batterij niet op te laden tijdens het spelen als de oplader aangesloten is. Bovendien kan die oplader het stroomverbruik niet bijhouden: de batterij blijft gewoon leeglopen. Volgens Consumer Reports hervat de tablet het opladen op het moment dat het spel wordt afgesloten.

Volgens techblog The Next Web komt dit oplaadgebrek door de krachtige onderdelen van de nieuwe iPad. De vraag naar energie door de quadcore grafische processor en door het nieuwe beeldscherm is bij het spelen van een game groter dan wat de 10 Watt adapter de batterij kan geven. Een mogelijke oplossing die het techblog aandraagt, is een oplader met meer vermogen. Apple gebruikt zo'n betere oplader al voor de MacBook Air.

Temperatuur ook een issue

Bij zwaar grafisch gebruik, zoals gamen, kan de temperatuur van de nieuwe iPad volgens Consumer Reports oplopen tot 47 graden Celcius. Volgens Apple valt de warmte binnen zijn 'hitte-specificaties', stelt een woordvoerder tegenover it-nieuwssite Cnet.

Hij verwijst klanten die zich zorgen maken naar het garantieprogramma AppleCare. Het is niet duidelijk wat die Apple-dienst dan doet of kan doen voor klanten die bezorgd zijn over de hogere temperatuur van hun iPad. De tablet moet zichzelf als hij te warm wordt automatisch uitschakelen.

Stresstest

De nieuwe iPad wordt sneller warm omdat hij beschikt over een snellere chip, een grotere batterij en een nieuw scherm met twee keer zoveel leds als het vorige model. Consumer Reports draaide bij zijn meting het spel Infinity Blade II 45 minuten lang bij een kamertemperatuur van 22 graden.

0 Reactie(s) op: iPad 3 laadt niet op tijdens spelen van games

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.