iPad 3: kopen, reviews en aanbiedingen

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 mei 2012 19:38

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9

Foto's van iPad 3 duiken op

Toegevoegd op 12 februari 2012

Een flinke stapel foto's is opgedoken waarop onderdelen van de iPad 3 te zien zouden zijn. Het gaat om foto's van de behuizing van de iPad 3, maar ook om foto's van interne componenten. Cult of Mac ontving de foto's van de Britse iPhone-, iPod- en iPad-reparateur iPatch.

De behuizing van de iPad 3 lijkt nagenoeg identiek te zijn aan die van de iPad 2. Het is dan ook goed mogelijk dat Apple de iPad 3 slechts een hardwarematige upgrade krijgt, die vergelijkbaar is met de upgrade van de iPhone 4 naar de iPhone 4S. Volgens eerdere geruchten krijgt de iPad 3 onder andere een quad-core Apple A6-processor en een Retina Display met hoge resolutie. Hieronder de twee afbeeldingen die de behuizing van de iPad 3 zouden tonen.

Eén van de foto's die Cult of Mac heeft ontvangen toont de flexkabel die de aan- en uitknop, volumeknoppen en mute-schakelaar aanstuurt. Het design van de kabels verschilt aanzienlijk, maar op het eerste gezicht lijkt de layout van de knoppen grotendeels gelijk te zijn.

De flexkabel van de iPad 3 (boven) en van de iPad 2 (onder)

Daarnaast is een foto opgedoken van de microfoon van de iPad 3. De microfoon is gelijk aan de variant die in december 2011 uitlekte en verschilt aanzienlijk van de microfoon in de iPad 2.

De microfoonmodules van de iPad 3 en iPad 2

De WiFi-module van de iPad 3 verschilt flink van die van de iPad 2. De module heeft een volledig nieuw ontwerp gekregen.

De WiFi-module van de iPad 3 en iPad 2

iBooks 2 bevat derde iPad 2-afbeelding met hoge resolutie

Toegevoegd op 20 januari 2012

iBooks 2, de nieuwe variant van iBooks die Apple donderdag aankondigde, bevat net als zijn voorganger afbeeldingen met een hoge resolutie voor de iPad. De afbeeldingen doen vermoeden dat de volgende generatie iPad een hogere resolutie heeft dan de huidige generatie iPad.

Dit heeft een anonieme bron gezegd tegen AppleInsider. In de eerste versie van iBooks werden twee afbeeldingen met een hogere resolutie aangetroffen, die leken te wijzen op een toekomstige iPad met hogere resolutie. iBooks 2 bevat één extra afbeelding met een hoge resolutie, wat het totaal op drie brengt. De afbeeldingen hebben een resolutie van 2048x1536, in plaats van de 1024x768-resolutie van de iPad 2.

Mocht Apple met de iPad 3 de resolutie inderdaad verdubbelen ten opzichte van zijn voorganger, dan krijgt het scherm een pixeldichtheid van 264 ppi (pixel per vierkante inch). Hiermee haalt het scherm niet de pixeldichtheid van 300 ppi, die noodzakelijk is om het scherm een Retina Display te kunnen noemen. De iPhone 4S heeft een pixeldichtheid van 326 ppi.

'Apple introduceert iPad 3 in februari op speciaal evenement'

Toegevoegd op 18 januari 2012

Apple organiseert begin februari een evenement waarop de iPad 3 wordt aangekondigd. Het apparaat ligt in maart in de winkels. Gelijktijdig met de iPad 3 introduceert Apple ook haar nieuwe besturingssysteem iOS 5.1.

Dit schrijft het Japanse Macotakara op basis van Apple-leveranciers in zowel Azië als de Verenigde Staten. De leveranciers zouden hebben bevestigd dat de lancering van de iPad 3 voor februari op de planning staat. De bronnen stellen dat Apple de nieuwste generatie iPad kort na het Chinese nieuwjaar op de markt wil brengen. Dit zou betekenen dat het apparaat in maart in de winkels ligt.

Dat de iPad 3 in maart in de winkels lijkt niet onwaarschijnlijk. Apple lanceerde de iPad 2 in maart 2011, wat zou betekenen dat Apple één jaar na de lancering het apparaat een update geeft. Dit komt overeen met Apple's normale 'updatecyclus'. Het bedrijf geeft de meeste van haar producten na ongeveer één jaar een update.

De 'updatecyclus' van Apple geeft overigens geen enkele garantie. In het verleden is Apple meerdere malen wegens onduidelijke redenen afgeweken van het ritme. Zo werd de eerste generatie iPad in april 2010 gelanceerd. De iPad 2 werd na dertien maanden gelanceerd. Ook kreeg de iPhone vanaf de iPhone 3G iedere jaar in juni een update. Bij de iPhone 4S week Apple van dit schema af, aangezien het apparaat pas in oktober 2011 werd gelanceerd.

'Apple bestelt voor het tweede kwartaal meer iPad 3-schermen dan iPad 2-schermen'

Toegevoegd op 17 januari 2012

Vanaf het tweede kwartaal van 2012 verschepen leveranciers van Apple meer QXGA-schermen voor de volgende generatie iPad dan XGA-schermen voor de iPad 2. De eerste QXGA-schermen voor de iPad 3 zijn door Sharp en LG Display in het vierde kwartaal van 2011 verzonden.

Dit hebben Taiwanese bronnen binnen Apple's leveranciersketen tegen Digitimes gezegd. In het laatste kwartaal van 2011 zouden minder dan één miljoen schermen voor de iPad 3 zijn verscheept. In het eerste kwartaal van 2012 worden naar verwachting aanzienlijk meer panelen verzonden. Apple zou voor dit kwartaal 6 tot 7 miljoen schermen hebben besteld. In het derde kwartaal zou Apple 10 miljoen schermen hebben besteld.

Tegelijkertijd zou Apple haar bestellingen voor de XGA-schermen voor de iPad 2 naar beneden hebben bijgesteld. In het derde kwartaal van 2011 bestelde Apple nog 16 miljoen schermen, terwijl in het vierde kwartaal 'slechts' 10 miljoen iPad 2-schermen werden verscheept. In het eerste kwartaal van 2012 verschepen Apple's leveranciers naar verwachting 7 tot 8 miljoen XGA-schermen.

De bronnen verwachten dat Apple's leveranciers in 2012 in totaal 25 miljoen iPad 2-schermen verzenden. Dit is aanzienlijk minder dan de 48 miljoen XGA-schermen die Apple in 2011 bestelde. Naar verwachting bestelt Apple in 2012 40 miljoen QXGA-schermen voor de iPad 3.

0 Reactie(s) op: iPad 3: kopen, reviews en aanbiedingen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.