iPad 3: kopen, reviews en aanbiedingen

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 mei 2012 19:38

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9

'iPad 3 ligt op 23 maart in Duitsland in de winkels'

Toegevoegd op 23 februari 2012

De iPad 3 ligt mogelijk al op 23 maart in de Duitse winkels. Dit schrijft het Duitse blog iFun.de op basis van een 'betrouwbare bron'. Dit zou twee weken zijn na 7 maart, de datum die door onder andere iMore is genoemd als lanceringsdatum voor de iPad 3.

De bron van iFun.de spreekt hiermee een artikel van het Chinese blog Apple.pro tegen. Apple.pro schreef dat de iPad 3 medio maart in de Verenigde Staten in winkels ligt. In april zou het apparaat ook in Japan, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland beschikbaar zijn.

iPad 3 krijgt een Retina Display en nieuwe foto's van iPad 3-onderdelen

Toegevoegd op 20 februari 2012

De afgelopen dagen zijn meerdere foto's van iPad 3-onderdelen uitgelekt. Zo is er een foto opgedoken van het vermoedelijke moederbord met CPU van de iPad 3 en zijn er nieuwe foto's van de iPad 3-behuizing en camera beschikbaar. Ook heeft MacRumors weten te bevestigen dat de iPad 3 een Retina Display krijgt.

Zo is een foto opgedoken op de Chinese website WeiPhone.com van een moederbord dat mogelijk van de iPad 3 is. Op het moederbord is duidelijk een Apple-logo te zien met daarnaast 'A5X'.

De foto lijkt eerdere geruchten over een iPad 3 met een Apple A6-processor tegen te spreken. Mogelijk gaat het om een verbeterde versie van de Apple A5-processor, die we ook in de iPhone 4S en iPad 2 kunnen terugvinden.

De mogelijke processor van de iPad 3

Daarnaast heeft het Taiwanese NextMedia een afbeelding gepubliceerd waarop de achterzijde van de iPad 3 te zien zou zijn. Ook heeft de website een foto gepubliceerd waarop de iPad, iPad 2 en iPad 3 vergeleken zouden worden. Op deze foto is duidelijk te zien dat de camera die van de iPad 3 zou zijn, groter is dan die van de iPad 2.

De mogelijke achterzijde van de iPad 3 en de iPad, iPad 2 en iPad 3 op een rijtje

Dit gericht sluit aan bij de uitspraken van Jeremy Howitz van iLounge, die zegt op de CES 2012 een iPad 3 in handen te hebben gehad. Het exemplaar zou nauwelijks te onderscheiden zijn geweest van een iPad 2.

Ook heeft MacRumors weten te bevestigen dat de iPad 3 een Retina Display krijgt. De website zegt een schermpaneel voor de iPad te hebben kunnen bemachtigen. De website heeft zowel het iPad 2-scherm als het iPad 3-scherm vervolgens onder de microscoop gelegd, waarbij duidelijk een verschil te zien is in de hoeveelheid pixels.

De vergelijking van MacRumors

iPad 3 krijgt A6-processor met 'slechts' twee cores

Toegevoegd op 15 februari 2011

Naar verwachting wordt de iPad 3 uitgerust met een nieuwe processor. Geruchten spraken eerder over een quadcore-processor met de naam A6. Bronnen van The Verge spreken dit tegen en stellen dat de A6-processor slechts twee cores krijgt.

De bronnen stellen dat de A6-processor waarschijnlijk wel gebruik gaat maken van een aanzienlijk krachtigere GPU dan de A5-processor die in de iPad 2 wordt gebruikt. De informatie van de bron is opvallend, aangezien concurrerende processoren wel beschikken over vier cores.

Naast informatie over de A6-processor heeft de bron ook andere interessante informatie over de iPad 3 te melden. Zo claimt de bron dat de iPad 3 wordt uitgerust met een echt Retina Display, die een resolutie heeft van 2048x1536.

iPad 3 voorzien van 4G-ondersteuning

Toegevoegd op 15 februari 2011

De iPad 3 wordt uitgerust met ondersteuning voor 4G-netwerken. Dit schrijft The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen binnen leveranciers van Apple. Ook schrijft de krant dat Apple werkt aan een kleinere variant van de iPad met een 8 inch scherm.

Meerdere anonieme bronnen zouden tegen The Wall Street Journal hebben bevestigd dat de Amerikaanse telecomproviders Verizon en AT&T de iPad 3 gaan verkopen. Het apparaat zou zijn voorzien van ondersteuning voor 4G-netwerken, de opvolger van 3G.

In Nederland worden al langer testen uitgevoerd met 4G, ook wel LTE genoemd. Zo is KPN vorig jaar begonnen met het testen van 4G-netwerken in Nederland. Veel schot lijkt er nog niet te zitten in het uitrollen van de netwerken. Het is onduidelijk wanneer KPN van plan is het LTE-netwerk voor het grote publiek beschikbaar te stellen.

8 inch iPad

De 8 inch iPad zou voorzien worden van een scherm met dezelfde resolutie als de iPad 2, 1024x768 pixels. Aangezien het scherm kleiner is dan het 9,7 inch scherm van de iPad 2 is het beeld van de 'kleine iPad' waarschijnlijk scherper.

0 Reactie(s) op: iPad 3: kopen, reviews en aanbiedingen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.