iPad 3: kopen, reviews en aanbiedingen

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 mei 2012 19:38

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9

In preorder bestelde iPads worden pas op 19 maart verstuurd

Toegevoegd op 11 maart 2012

De levering van de derde generatie iPad heeft vertraging opgelopen. Het apparaat wordt pas op 19 maart verzonden naar Amerikaanse klanten die de nieuwe iPad in de preorder hebben besteld.

Dit meldt Apple in zijn Amerikaanse online winkel. Door de vertraging hebben klanten die het apparaat in de preorder hebben besteld, de nieuwe iPad later in handen als mensen die in de rij gaan staan bij een Apple Store. Apple meldt namelijk dat de nieuwe iPad in de Amerikaanse Apple Stores wel vanaf 16 maart beschikbaar zijn.

Apple breekt belofte

Apple breekt hiermee een belofte aan klanten. Eerder deze week beloofde Apple zijn klanten namelijk dat de tablet op de lanceringsdatum op hun deurmat zou liggen. Trudy Miller, een woordvoerder van Apple, zei tegen Reuters dat de enorme vraag naar de nieuwe iPad de reden is voor de vertraging.

De vraag naar de iPad 3 zou groter zijn dan de voorraad die Apple voor de preorders heeft gereserveerd. Het zou daarom niet mogelijk zijn voldoende apparaten te verzamelen om iedere klant op de lanceringsdatum zijn bestelling te bezorgen.

Apple kondigt derde generatie iPad aan - vanaf 23 maart in Nederland

Toegevoegd op 7 maart 2012

Apple heeft vanavond de derde generatie iPad aangekondigd. Het apparaat is zoals verwacht voorzien van een 9,7 inch Retina Display met een resolutie van 2048x1536 pixels. Opvallend genoeg spreekt Apple over 'de nieuwe iPad' en 'derde generatie iPad'. Het bedrijf laat de officiële naam van de iPad in het midden.

De nieuwe iPad is vanaf 16 maart beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Japan, Hong Kong, Singapore en Australië. Helaas zitten Nederland en België hier niet bij. In de Benelux kunnen we het apparaat vanaf 23 maart aanschaffen. Het apparaat is beschikbaar in zowel het zwart als het wit en in 16GB-, 32GB of 64GB-variant.

Apple lanceert de derde generatie iPad (bron: Engadget)

A5X

De hogere resolutie van het Retina Display betekent dat de nieuwe iPad maar liefst 264 pixels per inch heeft, vier keer zoveel pixels als de iPad 2. Het apparaat is voorzien van een quad-core Apple A5X-processor, de opvolger van de Apple A5-processor uit de iPhone 4S en iPad 2.

Ook is de derde generatie iPad voorzien van een 5 megapixel iSight-camera, bedoeld voor videogesprekken. Gebruikers kunnen gebruik maken van spraakherkenning om tekst in te voeren op de iPad. Het is dus niet langer noodzakelijk tekst te schrijven, je kunt de tekst simpelweg tegen de iPad zeggen. De spraakherkenningssoftware ondersteunt Engels, Frans, Duits en Japans.

De Apple A5X-processor van de iPad 3 (bron: Engadget)

4G

De nieuwe iPad is ditmaal beschikbaar als een WiFi- of WiFi- en 4G-variant. Het apparaat biedt dus ondersteuning voor 4G LTE-netwerken, waarmee in verhouding met een 3G-netwerk aanzienlijk hogere downloadsnelheden haalbaar zijn. Helaas hebben wij hier in Nederland momenteel niets aan.

Onze zusterwebsite Webwereld schreef afgelopen dinsdag dat Nederlandse telecomproviders niet willen investeren in LTE/4G tot de frequenties in oktober zijn geveild. De providers zeggen voorlopig nog met de huidige 3G-netwerken vooruit te kunnen.

Prijs

Apple gaat de derde generatie iPad in de Verenigde Staten verkopen voor dezelfde prijs als de iPad 2. Het 16GB WiFi-model kost dus $499, het 32GB WiFi-model $599 en het 64GB WiFi-model voor $699. Voor de 4G-varianten van de apparaten vraagt Apple $130 extra.

De prijs van 'de nieuwe iPad' (bron: Engadget)

'iPad 3 krijgt 1GB intern geheugen'

Toegevoegd op 7 maart 2012

De iPad 3 krijgt maar liefst 1GB intern geheugen. Apple verdubbelt het RAM-geheugen van de nieuwe iPad hiermee ten opzichte van de iPad 2.

Dit schrijft de jailbreaker en hacker Chronic. De hacker verwijst hierbij naar de debug output van een prototype van de iPad 3 die BGR in handen wist te krijgen. Hierin staat de zin "vm_page_bootstrap: 244276 free pages and 8396 wired pages". Chronic stelt dat je op basis van deze gegevens simpelweg de rekensom kan maken: "244,276 (pages) x 4,096 bytes (size of a page) = 1,000,554,496 bytes = 1GB (rounded)".

'iPad 3 krijgt meer RAM-geheugen en A5X-processor'

Toegevoegd op 7 maart 2012

De derde generatie iPad krijgt meer RAM-geheugen dan de iPad 2 en is voorzien van een nieuwe dual-core processor die de naam A5X draagt. Dit is een verbeterde variant van de A5-processor uit de iPhone 4S.

Dit schrijft The Verge op basis van anonieme bronnen. De processor wordt omschreven als een 'A5 op steroïde'. De bronnen weten ook te melden dat de derde generatie iPad geschikt is voor 4G LTE-netwerken. Apple zou zich hierbij richten op zowel de Verizon- als AT&T-netwerken, die beide een andere variant van de LTE-technologie gebruiken.

In Nederland kunnen wij helaas nog geen gebruik maken van LTE. Onze zusterwebsite Webwereld schreef dinsdag dat Nederlandse telecomproviders wachten met het investeren in LTE tot na de veiling van de frequenties in oktober. De providers zeggen voorlopig nog met 3G vooruit te kunnen.

0 Reactie(s) op: iPad 3: kopen, reviews en aanbiedingen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.