iPad 2 vs. Android 3

Door: jr-raphael | 07 maart 2011 15:28

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

De tablet is een jaar lang het schijnbaar exclusieve domein van Apple geweest - maar gelijk met de lancering van de iPad 2, is het dan eindelijk zo ver: serieuze concurrentie!

Het heeft even geduurd, geacht publiek, maar nu hebben we dan eindelijk een eerlijk gevecht.

Lees ook:

Apple onthult 'teleurstellende' iPad 2

11 Alternatieve gebruiksdoelen van een iPad

De grote Android 3.0 Honeycomb FAQ

5 Fonkelnieuwe tablets

Sinds de lancering van de Motorola Xoom en Google's Android Honeycomb OS (eind februari in de VS; rond april in Nederland) kun je overal op het web vergelijkingen lezen tussen die tablet en de iPad. Maar tot voor kort vergeleek je dan een gloednieuw product met eentje van een jaar oud, en dat is niet helemaal eerlijk tegenover Apple's eersteling.

Nu ook de iPad 2 gelanceerd is (afgelopen week in de VS; eind maart in Nederland), staan de bordjes anders. Schuif je stoel aan en trek je das recht, want het gaat stuiven.

Apple's iPad 2 vs. Android Honeycomb tablets: de weging

Laten we eerst de belangrijkste veranderingen op een rijtje zetten die Apples iPad 2 heeft ondergaan, en die door Steve Jobs himself afgelopen woensdag op 'magische' wijze werden verwoord tijdens de lancering. Als we de meest bloemrijke superlatieven wegsnijden, zijn dit de belangrijkste punten:

[list]De nieuwe iPad 2 is dunner en lichter dan zijn voorganger: hij is 8,8 millimeter dik en weegt 601 gram (zonder 3G), tegen 13,4 mm en 680 gram (zonder 3G) voor de iPad 1.

De iPad 2 is sneller dan de eerste dankzij een dual-core 1GHz processor (de oude had een enkele core op 1GHz).

De nieuwste iPad heeft twee camera's: eentje van voren voor videochats en eentje van achteren voor foto's en video-opnamen met een 720p resolutie. Het apparaat kan bovendien dat videosignaal via een optionele HDMI-connector op een extern scherm tonen.

De iPad 2 heeft een gyroscoop.[/list]

Op softwaregebied heeft de iPad 2 geen opvallende vernieuwingen ondergaan. Het iOS heeft weliswaar voor de gelegenheid een update gekregen, maar dat gaat niet veel verder dan de toevoeging van iTunes Home Sharing (waarmee je muziek van je iPad via iTunes op je desktop computer kunt benaderen) en enkele prestatieverbeteringen in de geïntegreerde Safari webbrowser.

Kort samengevat is de nieuwe iPad dus dunner, lichter en sneller dan de oude, en hij heeft camera's. Dat is het wel zo'n beetje.

Als je dat afzet tegen de Motorola Xoom (de eerste en op dit moment nog enige Android Honeycomb tablet op de markt) heeft Apples nieuwe iPad 2 voordeliger maten: de Xoom is 12,9 mm dik en weegt 730 gram, en is daarmee 4,1 mm dikker en 117 gram zwaarder dan de iPad 2 (de 3G-versie - dat heeft de Xoom tenslotte ook).

Op het gebied van pure rekenkracht zijn de iPad2 en de Xoom min of meer gelijk: zowel de iPad 2 als de Xoom (en de meeste van de nu aangekondigde duurdere Honeycomb tablets) hebben dual-core 1GHz processors. Maar de Xoom heeft 1GB RAM. Apple heeft nog niet officieel bevestigd hoeveel RAM de iPad 2 heeft, maar het ziet er naar uit dat dat 512MB gaat worden. Hoewel we dat dus nog niet 100% zeker weten, lijkt de Xoom hier in het voordeel te zijn.

0 Reactie(s) op: iPad 2 vs. Android 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.