iPad 2 Smart Cover-lek verholpen in iOS 5.0.1

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 november 2011 19:13

Nieuws

Met behulp van een Smart Cover of een magneet is het mogelijk op eenvoudige wijze in te breken op een iPad die is beveiligd met een toegangscode. Met behulp van een update voor iOS 5 gaat Apple het probleem verhelpen.

Apple heeft een betaversie van iOS 5.0.1 uitgebracht. In de beta wordt het beveiligingslek gedicht. De beta is helaas alleen door ontwikkelaars te downloaden. Het beveiligingslek geeft kwaadwillenden alleen toegang tot de app die open stond op het moment dat de iPad 2 in slaapstand werd gezet. Afhankelijk van de app die je had open staan kan dit vervelende situaties opleveren.

Door de Smart Cover van de iPad 2 dicht of open te klappen kun je op eenvoudige wijze het apparaat in of uit de slaapstand zetten. Zodra je de Smart Cover opent op een beveiligde iPad krijg je het toetsenbord te zien om deze in te vullen. In dit systeem zit echter een fout waardoor het mogelijk is deze beveiliging te omzeilen.

Om dit te doen open je de Smart Cover en druk je op de uitknop. Sluit vervolgens de Smart Cover en doe deze opnieuw open. Zodra je op 'cancel' klikt verdwijnt het afsluitscherm en krijg je de app te zien die als open stond toen het apparaat in slaapstand ging. Dit is met name kwalijk op het moment dat je een mailprogramma, Messages of contactgegevens hebt openstaan.

[youtube]NLgQ22naQhE[/youtube]

Bron: 9to5Mac

0 Reactie(s) op: iPad 2 Smart Cover-lek verholpen in iOS 5.0.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.