iPad 2 overzicht

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 mei 2011 17:12

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

'iPad wordt 2 maart aangekondigd'

Toegevoegd op 23 februari 2011

Apple heeft voor 2 maart een evenement op de planning staan waar de iPad 2 op wordt aangekondigd. Voor het evenement zouden nog geen officiële uitnodigingen zijn verstuurd. Dit zegt All Things Digital, het technologieblog van The Wall Street Journal, dat zich zegt te baseren op meerdere bronnen.

Het evenement zou worden georganiseerd in San Francisco, vermoedelijk in het Yerba Buena Center for the Arts. Al eerder gingen er geruchten dat de iPad 2 begin maart aangekondigd zou gaan worden. Het blijft echter speculeren. Het is nog onduidelijk wie de iPad 2 gaat presenteren. Waarschijnlijk zal Steve Jobs de presentatie dit jaar niet verzorgen in verband met zijn ziekteverlof.

Ook Reuters en de New York Times hebben inmiddels 2 maart als datum voor het evenement genoemd.

iPad's uitverkocht - iPad 2 op komst?

Toegevoegd op 22 februari 2011

Distributeurs van de iPad kampen met een tekort aan voorraad. Verschillende producten bij ondermeer officiële Apple-distributeur Carphone Warehouse in het Verenigd Koninkrijk en bij de Europese distributeur Ingram Micro zijn uitverkocht. Dit meldt 9 to 5 Mac. De uitverkochte iPad's kunnen een teken zijn dat de iPad 2 er aan zit te komen.

Bij Carphone Warehouse zijn alle 3G-uitvoeringen van de iPad en het 64GB WiFi-model uitverkocht. Ook Ingram Micro moet steeds vaker nee verkopen. Bij deze distributeur zijn de 16GB en 64GB WiFi-modellen en de 64GB 3G-modellen uitverkocht. De distributeur meldt ook van de overige modellen nog maar een beperkte hoeveelheid op voorraad te hebben.

Een ander opvallende ontwikkeling is de prijsverlaging die Orange UK en T-Mobile UK hebben doorgevoerd voor de iPad 3G. Klanten die een tweejarig abonnement afsluiten bij dit apparaat betalen nu de helft minder. Het apparaat wordt nu bij het abonnement geleverd voor 99,99 pond.

'iPad 2 uitgesteld tot juni'

Toegevoegd op 22 februari 2011

De iPad 2 komt niet voor juni. Apple moet de lancering van het apparaat volgens analisten van Yuanta Securities moeten uitstellen voor productieproblemen bij het bedrijf Hon Hai. Dit meldt Bloomberg.

De problemen zouden zijn ontstaan doordat Apple voor het Chinese nieuwe jaar wijzigingen heeft aangebracht in het ontwerp van de iPad 2. De analisten zeggen te vermoeden dat de wijzigingen tot problemen hebben geleid bij de productie en dat het veel tijd kost om deze problemen op te lossen.

Het nieuwe gerucht spreekt eerdere geruchten tegen. Volgens eerdere geruchten zou het apparaat in het eerste kwartaal van 2011 worden gelanceerd.

'Apple komt met 6 inch iPad'

Toegevoegd op 21 februari 2011

Apple werkt aan een 6 inch iPad. Dit meldt de Tsjechische website SuperApple.cz. De website zegt zich hierbij te baseren op twee eigen bronnen, die in het verleden hebben bewezen 'goed geinformeerd' te zijn.

De website zegt de kleinere iPad al halverwege dit jaar te verwachten. Hierdoor zou Apple meer tijd winnen om de 'grote' opvolger van de iPad met een 9,7 inch scherm te ontwikkelen. De verkoop van dit model zou voor de kerst van 2011 moeten beginnen.

Het is onduidelijk in hoeverre het gerucht gebaseerd is op de waarheid. Al eerder gingen er geruchten over een kleinere iPad, die toen door de meeste als onwaarschijnlijk werden bestempeld aangezien Steve Jobs eerder specifiek aangaf niets te zien in een kleiner formaat iPad.

'iPad 2 krijgt Super PLS-scherm van Samsung'

Toegevoegd op 15 februari 2011

Apple gaat model het Super PLS-scherm van Samsung gebruiken in de iPad 2. Dit meldt de Koreaanse website Korea Herald. Super PLS is een techniek die een helderder beeld moet opleveren dan het IPS-scherm dat in de iPad 2 wordt gebruikt. Daarnaast is het scherm ook goedkoper dan een IPS-scherm.

Het is niet het eerste gerucht over het beeldscherm van de iPad 2 dat de ronde doet. Eerder stelde 9 to 5 Mac via iFixYouri het scherm van de nieuwe iPad in handen te hebben gekregen. Volgens geruchten ging het hier om een LG Phillips 9,7 inch XGA 1024

0 Reactie(s) op: iPad 2 overzicht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.