iPad 2 overzicht

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 mei 2011 17:12

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Lancering iPad 2 in Japan uitgesteld

Toegevoegd op 16 maart 2011

Apple heeft de lancering van de iPad 2 uitgesteld. De latere lanceringsdatum staat in verband met de aardbeving en tsunami in Japan. Reuters meldt dat Apple de lancering uitstelt aangezien het land zich momenteel volledig richt op het herstellen van de ramp.

De uitstelling heeft dus niet met leveringsproblemen te maken, iets wat Apple tegenover Reuters benadrukt. In de overige 24 landen, waaronder Nederland, moet het apparaat dus gewoon op 25 maart 2011 in de winkels verschijnen. Wel zijn de leveringstijden van de iPad 2 in de Verenigde Staten inmiddels gestegen tot vier tot vijf weken. Het is dus mogelijk dat ook hier in Nederland de voorraad onvoldoende zou blijken.

iPad kost Apple ongeveer 325 dollar

Toegevoegd op 16 maart 2011

Benieuwd wat Apple kwijt is aan het produceren van een iPad 2? iSuppli, leverancier van Apple-onderdelen, zegt dat de Verizon-versie van de iPad 2, die het best te vergelijken is met het Nederlandse 3G-model, 323,35 dollar kosten.

De AT&T-versie is iets duurder doordat het apparaat niet gebruik maakt van een geïntegreerde Qualcomm-chipset, maar van losse chipsets van Bluetooth, GPS en WiFi. Het duurste onderdeel in beide modellen is het LCD-scherm, dat door LG Display wordt geproduceerd. Het onderdeel kost 127 dollar, ruim een derde van de complete productiekosten.

iPad 2 heeft backlight-lek

Toegevoegd op 14 maart 2011

Op het internet verschijnen berichten van gebruikers die problemen hebben met hun nieuwe iPad 2. Engadget meldt dat het gaat om twee problemen. Bij het eerste probleem verschenen gele stippen onder het LCD-scherm, terwijl bij het tweede probleem van 'backlight bleeding' wordt gesproken.

Bij backlight bleeding lekt licht aan de zijkanten van het scherm, wat vooral goed zichtbaar is als het scherm op zwart wordt gezet. Een aantal websites waaronder iPadclub en Techzine melden dat de problemen veel lijken op gele vlekken die vlak na de lancering van de iPhone 4 voorkwamen. Deze problemen verdwenen na een aantal dagen vanzelf.

Een YouTube-video waarin het backlight probleem wordt gedemonstreerd

iPad 2's CPU en GPU vergeleken met eerste iPad

Toegevoegd op 14 maart 2011

Anand Tech heeft tijdens een review de processor van de iPad 2 aan een test onderworpen. Uit de test komt naar voren dat zowel de CPU (Central Processing Unit) als GPU (Graphics Processing Unit) aanzienlijker sneller zijn dan die van de huidige iPad.

Bij de test werd naast de eerste generatie iPad ook de Motorola Xoom getest. Uit de resultaten blijkt dat zowel de GPU als CPU van de iPad 2 die van de iPad en Xoom met gemak verslaat.

De resultaten van een CPU-test met de iPad 2

Anand Tech heeft de GPU van de iPad 2 aan een test onderworpen

0 Reactie(s) op: iPad 2 overzicht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.