iPad 2 overzicht

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 mei 2011 17:12

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Geen vochtsensor in iPad 2

Toegevoegd op 29 maart 2011

De iPad 2 beschikt in tegenstelling tot de eerste generatie iPad niet over een vochtsensor. Dit blijkt nadat de website iFixit de iPad 2 uit elkaar heeft geschroefd. De vochtsensor wordt gebruikt door Apple-personeel om te kunnen nagaan of een iPad in aanraking is geweest met water, wat invloed heeft op de garantie.

De vochtsensor werd geplaagd door veel problemen. De sensor maakt gebruik van een chemische oplossing die verkleurd zodra in het aanraking komt met water. De sensor was echter erg gevoelig, wat voor mensen in een vochtig klimaat vervelende gevolgen had. Doordat de sensor aangaf dat de iPad in aanraking was geweest met water, kregen sommige iPad-eigenaren problemen met de garantie als de iPad kapot ging.

Dat de sensor ontbreekt betekent niet dat Apple zijn beleid over waterschade heeft veranderd. Een Genius Bar-medewerker heeft tegen 9 to 5 Mac gezegd dat Apple-medewerkers nog steeds moeten kijken naar sporen van waterschade. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar sporen van corrosie. Blijf dus uitkijken met water in de buurt van je iPad 2!

Onduidelijkheid over lancering iPad 2

Toegevoegd op 22 maart 2011

Apple zou de lancering van de iPad 2 hebben uitgesteld tot 25 april 2011. Dit heeft enige tijd op de Tjechische Apple-website gestaan. Momenteel vermeldt de website echter weer gewoon 25 maart.

Tegenover Techradar geeft Apple aan dat de internationale lancering van de iPad 2 op schema ligt. Daarnaast zegt het bedrijf ook dat de informatie die het bedrijf op haar websites zet correct is. Dit betekent dus dat de iPad 2 gewoon op 25 maart in Nederland beschikbaar zal zijn.

Het is echter onduidelijk waarom Apple op de Tjechische website 25 april als datum vermeldde. Mogelijk is dit simpelweg een fout geweest.

Bron: VentureBeat

Microfoon iPad 2 Wifi presteert beter dan die van 3G-model

Toegevoegd op 19 maart 2011

iLounge heeft ontdekt dat de microfoon van de iPad 2 WiFi beter presteert dan die van de iPad 2 3G. De microfoon in de iPad 2 is verhuisd van de positie naast de koptelefooningang naar een positie boven de camera aan de voorzijde van het apparaat.

Hierdoor is de microfoon bij de iPad 2 WiFi in de behuizing geplaatst, terwijl deze bij de iPad 2 3G in de plastic antenne van de het apparaat zit. Het gebruik van de twee verschillende materialen is volgens iLounge mogelijk de oorzaak dat de microfoons verschillend presteren. Overigens werd in de test ook duidelijk dat het CDMA-model meer last heeft van een slecht presterende microfoon dan het GSM-model van de 3G iPad 2.

Nieuwe mogelijkheden van Smart Cover ontdekt

Toegevoegd op 19 maart 2011

De Smart Cover, een accessoire van Apple dat bescherming biedt voor het scherm van de iPad 2, blijkt extra mogelijkheden te bieden. Zo blijken uit een foto van een MacRumors-lezer dat de magneten in de Smart Cover sterk genoeg om de iPad 2 aan een koelkast te laten hangen.

De Smart Cover gebruikt magneten om zichzelf aan de iPad 2 te bevestigen. Hierdoor zijn geen bevestigingspunten op de iPad 2 nodig, waardoor Apple het apparaat een strakker design kon meegeven. Apple heeft met de magneten waarschijnlijk onbewust extra mogelijkheden voor het accessoire gecreërd. Aangezien de Smart Cover niet als koelkastmagneet bedoeld is, is uitproberen natuurlijk geheel op eigen risico! Mocht jij andere coole gebruiksmogelijkheden voor de Smart Cover ziet houden wij ons aanbevolen!

De SmartCover als koelkastmagneet (bron: MacRumors)

Consumentenbond: 'iPad 2 1,67 keer sneller dan eerste iPad'

Toegevoegd op 16 maart 2011

Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat de iPad 2 1,67 keer sneller is dan de eerste generatie iPad. Uit het onderzoek blijkt dat de snelheidswinst voor een groot deel wordt gerealiseerd door de upgrade naar iOS 4.3.

Deze resultaten bleken eerder ook al uit een test van CNET (lees verder in dit artikel voor meer info). Ook in dit onderzoek werden zowel een iPad met iOS 4.2.1 als een iPad met iOS 4.3 meegenomen. Hieruit bleek dat de update van iOS ook de eerste generatie iPad aanzienlijker sneller maakt.

Overigens heeft de Consumentenbond niet alleen naar de cijfermatige prestaties van de apparaten gekeken. De organisatie zegt dat de iPad 2 degelijker aanvoelt doordat applicaties sneller opstarten en grafische beelden soepeler verschijnen.

0 Reactie(s) op: iPad 2 overzicht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.