iPad 2 overzicht

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 mei 2011 17:12

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Apple heeft de tweede versie van de iPad gelanceerd. In dit artikel kun je daarom alle informatie en al het nieuws over de iPad 2 vinden. Denk hierbij aan problemen die zich met de iPad 2 voordoen, maar ook aan leuke en originele manieren om een iPad 2 te gebruiken. Het artikel wordt geüpdatet zodra er nieuws te melden is over het apparaat, dus controleer regelmatig dit artikel om op de hoogte te blijven van het laatste iPad 2-nieuws!

Wil je een iPad 2 kopen? Dan kun je terecht in het iPad 2 kopen-artikel. Lees je liever het laatste nieuws over de iPhone 5? Kijk dan hier! Voor het laatste iPad 3-nieuws kun je hier terecht.

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 2 mei 2011 met 'Foxconn straft medewerkers voor lekken iPad 2-informatie'. Het artikel werd voor het eerst gepubliceerd op 27 september 2010.

Ondanks dat de iPad 2 pas net is gelanceerd doen de eerste geruchten over de iPad 3 alweer de ronde. Wil jij dus ook op de hoogte blijven van het laatste iPad 3 nieuws? Check dan regelmatig het iPad 3: Het laatste nieuws-artikel.

Foxconn straft medewerkers voor lekken iPad 2-informatie

Toegevoegd op 2 mei 2011

Het uitlekken van ontwerpen voor de iPad 2 was voor ons erg prettig. Voor een drietal medewerkers van een Foxconn-fabriek in Shenzhen, China pakt dit minder prettig uit. De medewerkers zijn door Foxconn bestraft voor het lekken van informatie over de iPad 2. Dit schrijft Digitimes.

De medewerkers zijn op 26 december 2010 gearresteerd voor het lekken van bedrijfsgeheimen. Het is niet duidelijk welke straf zij precies hebben gekregen. De gelekte informatie kwam in handen van accessoiremakers, die hierdoor voor de iPad 2 op de markt verscheen al met hoesjes konden komen.

'40% meer vraag naar iPad 2 dan eerste iPad'

Toegevoegd op 17 april 2011

In verhouding met de eerste iPad is er 40% meer vraag naar de iPad 2. Dit meldt MacRumors op basis van een onderzoek van Mike Abramsky, analist bij RBC Capital Markets.

Van de respondenten van het onderzoek geeft 28% aan te overwegen een iPad 2 te kopen. Vorig jaar gaf 20% van de respondenten nog aan te overwegen een iPad van de eerste generatie te kopen. Deze hoeveelheid is dus aanzienlijk gestegen. Ook blijkt dat van de WiFi-iPad het 32GB-model en het 64GB-model van de iPad 3G het populairst zijn.

Het onderzoek van Mika Abramsky is uitgevoerd onder 2.000 respondenten uit de Verenigde Staten.

3D-beelden op iPad 2

Toegevoegd op 13 april 2011

Jeremie Francone en Laurence Nigay, onderzoekers van het Laboratorium voor Informatica in Grenoble, hebben een techniek ontwikkeld waardoor 3D-achtige beelden op een iPad kunnen worden vertoond. Dit zonder dat je hiervoor een speciale bril hoeft te dragen.

De techniek maakt gebruik voor de camera aan de voorzijde van de iPad 2 om na te kunnen gaan waar de gebruiker zich bevind. De beelden worden hier vervolgens op aangepast. Hierdoor lijkt het alsof je naar een 3D-beelden kijkt, al wordt er slechts een softwarematige truc uitgehaald.

3D-achtige beelden op de iPad zijn niet helemaal nieuw. Al langer zijn er een aantal apps op de markt die gebruik maken van de accelerometer in de iPad, waardoor je de iPad kunt bewegen om onder hoek naar het beeld te kijken. Het grootste verschil met de technologie van Francone en Nigay is dat de gebruiker nu zelf kan bewegen, doordat gebruik wordt gemaakt van de ingebouwde camera.

[youtube]bBQQEcfkHoE[/youtube]

Gebruikers klagen over 3G-problemen van iPad 2 3G

Toegevoegd op 13 april 2011

Het 3G-model van de iPad 2 kan problemen geven bij het maken van een verbinding met een 3G-netwerk. De problemen lijken zich vooralsnog alleen voor te doen bij een groep klanten van de Amerikaanse provider Verizon.

Het probleem is inmiddels bij Apple bekend en Apple zegt aan een oplossing te werken. Het bedrijf zou aan een update werken voor iOS die het probleem moet verhelpen. Het is niet duidelijk wanneer de update beschikbaar zal zijn.

Verizon biedt 3G-verbinding aan via CDMA, een tegenhanger van GSM die in Nederland niet wordt gebruikt. Aangezien de problemen zich nog niet voor hebben gedaan bij providers die gebruik maken van GSM lijkt de kans klein dat de problemen ook in Nederland zullen opduiken.

Bron: All Things Digital & Cult of Mac.

'Consumer Reports: iPad 2 beter dan concurrenten'

Toegevoegd op 6 april 2011

Consumer Reports, een Amerikaanse consumentenorganisatie, heeft de iPad 2 vergeleken met tablets van andere fabrikanten. Op basis van dit onderzoek zegt Consumer Reports dat de iPad 2 het best presteert.

Zowel het WiFi- als 3G-model van de iPad 2 eindigde boven aan de lijst met best scorende tablets. Het apparaat ging de strijd aan met tablets van Archos, Dell, Motorola, Samsung en ViewSonic. Tijdens de test werden de tablets beoordeeld op zeventien punten, waaronder de reactietijd van het touchscherm, veelzijdigheid, mobiliteit, schermweerspiegeling en gebruiksgemak.

Consumer Reports meldt dat de iPad 2 in nagenoeg alle categorieën de score 'Excellent' heeft behaald. De eerste generatie iPad scoorde eveneens hoog in alle categorieën, maar eindigde gelijk met de Motorola Xoom.

Levertijd iPad 2 verlaagt tot twee tot drie weken

Toegevoegd op 5 april 2011

Apple heeft de levertijd van de iPad 2 in de Nederlandse Apple Store verlaagd van drie tot vier weken naar twee tot drie weken. Je hoeft nu dus iets minder lang te wachten voordat je de iPad 2 in ontvangst kunt nemen.

De levertijd is hierdoor nu weer gelijk aan de levertijd die Apple direct na de lancering van de iPad 2 in Nederland hanteerde. Deze levertijd steeg binnen enkele dagen met een week tot drie tot vier weken.

iPad 2 moeilijk verkrijgbaar

Toegevoegd op 31 maart 2011

De meeste winkels zijn door hun voorraad iPad 2's heen. Zowel in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten komen verhalen over lege iPad 2-schappen. Dit meldt ZDnet.

De website meldt op basis van Pocket-Lint dat er in zowel Londen, Bristol als Birmingham geen iPad 2 meer te koop is. Daarnaast citeert de website Fortune, dat schrijft dat de Apple Opera Store in Parijs in de eerste vijf uur na de lancering ruim drieduizend iPad 2's heeft verkocht. Daarnaast meldt de website dat ook hier de iPad 2 inmiddels is uitverkocht.

Daarnaast is al langer bekend dat Apple in de Verenigde Staten moeite heeft voldoende iPad 2's te kunnen aanslepen. Het apparaat is in de VS niet meer in de winkels te vinden. Ook via de Amerikaanse Apple Store moet je inmiddels drie tot vier weken wachten voordat je iPad 2 geleverd kan worden.

In Nederland is het momenteel niet veel beter. In de Nederlandse Apple Store moet je eveneens drie tot vier weken wachten voordat je de iPad 2 in handen krijgt. Het gaat hierbij overigens om zowel het witte als zwarte model.

0 Reactie(s) op: iPad 2 overzicht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.