iPad 2 ligt op schema voor Nederland

Door: Jasper Bakker | 22 maart 2011 10:50

Nieuws

De grote vraag naar de iPad 2 in de VS zorgt niet voor uitstel van de internationale lancering. Andere landen, waaronder Nederland, krijgen eind deze maand de nieuwe tablet.

Diverse Europese woordvoerders van Apple stellen dat de lanceerdatum van 25 maart nog gewoon staat. Dit ondanks de gestaag oplopende levertermijn voor de iPad 2 in de Verenigde Staten. Amerikaanse consumenten moeten inmiddels meer dan een maand wachten na de bestelling van hun nieuwe tablet. Dat was eerst één tot twee weken.

Japan

Ondertussen doen er ook geruchten de ronde dat de aardbeving, tsunami en stroomstoring in Japan voor problemen zorgen in de aanvoer van componenten. Zeker vijf componenten van de iPad 2 zijn afkomstig van Japanse fabrikanten, en zijn niet zomaar te vervangen. Dat heeft techblog GigaOm gemeld op basis van een hardware-analyse door elektronicarepareerder iSuppli. De lancering van de iPad 2 in Japan is al wel uitgesteld.

Uitstel

Bij de eerste generatie van de iPad heeft Apple de release in andere landen dan de VS uitgesteld, vanwege de grote vraag. Die oversteeg de verwachtingen van Apple en de capaciteit van zijn Chinese hardwaremakers.

De iPad 1 is begin april vorig jaar uitgekomen in de VS en eind mei in andere landen. Nederland ontbrak toen in die eerste internationale releaseronde, die nog was opgeschort van eind april. Uiteindelijk is de iPad 1 eind juli uitgekomen in Nederland. Apple heeft vorig jaar in totaal 15 miljoen iPads verkocht.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: iPad 2 ligt op schema voor Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.