iPad 2 kopen

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 maart 2011 10:01

iPad

De iPad 2 is sinds enige tijd in Nederland te koop. Ga jij een iPad 2 kopen? In dit artikel vind je alle informatie die je hiervoor nodig hebt. Denk aan prijzen, winkels en webshops, maar daarnaast ook aan 3G-abonnementen waar je de iPad 2 gratis bij krijgt. Daarnaast zetten we de voor- en nadelen van het aanschaffen van een iPad 2 in het buitenland op een rijtje. Zoek je meer informatie over de iPad 2 in het algemeen? Dan kun je hier terecht.

iPad 2 in Nederland te koop

Toegevoegd op 25 maart 2011

Het is eindelijk zo ver! Het is 25 maart 2011. Vanaf 2 uur vanacht kan je de iPad 2 via de online Apple Store bestellen. Helaas heeft het apparaat direct een levertijd van twee tot drie weken, waardoor je even geduld moet hebben voordat je de iPad 2 daadwerkelijk binnen hebt. Daarnaast kan je om vijf uur vanmiddag in de winkels terecht om een iPad 2 te kopen, waar je de iPad 2 wellicht wel gelijk mee naar huis kan nemen.

Al langere tijd gingen er geruchten dat Apple de lancering van de iPad 2 in de 25 landen waaronder Nederland moest uitstellen door productieproblemen. Deze geruchten bleken dus niet helemaal te kloppen, aangezien de iPad 2 wel degelijk is gelanceerd. Wel blijkt het apparaat dus per direct moeilijk leverbaar.

Vanaf vijf uur vanmiddag kan je de iPad 2 in de winkels kopen. Je kunt niet alleen terecht bij Apple Premium Resellers, maar ook bij winkels als de Mediamarkt, Dixons of andere elektronicawinkels. Mocht je de iPad 2 in een webshop willen bestellen, let dan altijd goed op de levertijd om vervelende verrassingen te voorkomen!

De WiFi-modellen van de iPad 2 zijn ten opzichte van de eerste iPad iets lager. De prijzen van de 3G-modellen zijn gelijk gebleven. Hieronder een schema met de prijzen!

3G-abonnementen

Op een aantal websites zijn inmiddels 3G-abonnementen opgedoken waarbij je gratis een iPad 2 krijgt. Hiervoor kun je onder andere terecht bij de website 'Met je laptop online', waar je een iPad 2 16 GB WiFi/3G gratis krijgt bij een 3G-abonnement van Vodafone voor 38 euro per maand. Voor modellen met meer opslagruimte betaal je een extra bedrag voor de iPad 2. Hieronder een overzicht.

Daarnaast kun je ook bij 'Laptop-online' terecht, waar je een iPad 2 16GB 3G/WiFi in het zwart gratis krijgt bij een Vodafone Breedband basis-abonnement. Hierbij betaal je 24 maandenlang 50 euro per maand. Bij Laptop-online kun je geen andere modellen van de iPad 2 bestellen. Daarnaast kun je dit model ook bij Typhone vinden, waarbij je hetzelfde 3G-abonnement van Vodafone krijgt. Een belangrijk verschil is echter dat je de eerste 12 maanden 38 euro per maand betaald en de laatste 12 50 euro. Dit terwijl je bij Laptop-online 24 maandenlang 50 euro kwijt bent.

iPad 2 kopen in het buitenland

Naast Nederland hebben ook 24 andere landen vanaf vandaag de iPad 2 in de winkels liggen. Hierdoor zijn er een aantal nieuwe landen opgedoken waar je goedkoop een iPad 2 kunt kopen. Kom jij dus de komende tijd in het buitenland? Dan kan het interessant zijn om hier een iPad 2 aan te schaffen.

Met name in Australië, Canada en Nieuw-Zeeland ben je goedkoper uit bij het aanschaffen van een iPad 2. De Italiaanse website Setteb heeft een overzicht gemaakt waarin alle prijzen van de iPad 2 in de verschillende landen op een rijtje staan.

Het overzicht van Setteb

Daarnaast nog even de nieuwe features op een rijtje:

[list type="bullets"]Een dual core A5-processor die negenmaal sneller is dan die van de huidige iPad

Een snellere grafische chip

Iets langere batterijduur

Een camera aan zowel de voor- als achterzijde

33% dunner

15% lichter

Beschikbaar in zowel wit als zwart

Gyroscoop[/list]

Ga jij een iPad 2 kopen? Laat ons via de comments weten hoe hij bevalt!

Update: iPad 2 vanaf 02:00 bij Apple te bestellen

Toegevoegd op 24 maart 2011

Bijna is het zo ver! Vanaf twee uur vanacht kun je de iPad bestellen via de Apple-website. In de winkels kun je hem vrijdag om vijf uur 's middags pas aanschaffen. Dit heeft Apple Nederland gezegd tegen Techzine. Overigens meldt iCreate Magazine op haar website dat de iPad 2 al vanaf één uur 's nachts te bestellen is.

Waar kan je terecht?

Vanaf 25 maart kun je de iPad gewoon bij een Apple Premium Reseller of de Apple Store in Nederland aanschaffen. Apple gaat hierbij de volgende prijzen hanteren in de Verenigde Staten:

Aangezien Apple prijzen voor haar producten doorgaans één op één overneemt van de Amerikaanse markt gaan wij er vanuit dat we voor de iPad 2 de dollartekens kunnen vervangen voor een euroteken. Je zult dus nog even geduld moeten hebben als je de iPad 2 in Nederland wil kopen.

Verenigde Staten

Het kan natuurlijk zijn dat je eigenlijk niet tot de 25ste wilt wachten en overweegt het apparaat in de Verenigde Staten aan te schaffen. Je kunt hiervoor gebruik maken van bedrijven die bijvoorbeeld pakketjes doorsturen vanuit de VS. Zo kun je voor ongeveer tien dollar per maand bij MyUS een Amerikaans postvak te huren. Dit postvak lijkt op papier een woonadres, waardoor de iPad 2 hier kan worden ontvangen. MyUS stuurt het pakket vervolgens door naar je adres in Nederland. Hierbij moet je uiteraard wel betalen voor het verzenden van het pakket. Dit kost zo'n 30 dollar.

Het is ook mogelijk via bemiddelingswebsites de iPad 2 in de Verenigde Staten te bestellen. Hier zit uiteraard wel een meerprijs aan, die bestaat uit verzendkosten en kosten voor het gebruik van een 'personal shopper'. Kijk voor meer informatie op de website van FromUS2EU, Borderlinx of Shipito. De kosten zijn per aanbieder verschillend. Zo ben je bij Borderlinx zo’n 180 euro kwijt voor het aanschaffen en verschepen van een iPad 2 en moet je bij FromUS2EU een offerte aanvragen. Deze methode is dus aanzienlijk duurder, en daarmee minder interessant, dan een dienst als MyUS.

BTW afdragen

Hou er overigens rekening mee dat je zodra de iPad 2 in Nederland aankomt officieel BTW moet afdragen. De meeste bedrijven maken gebruik van grote koeriersbedrijven zoals UPS of DHL. Deze hebben als extra service dat zij automatisch de aangifte van producten bij de douane regelen. Hierdoor is de kans dus groot dat je bij deze methode BTW moet afdragen.

Met de huidige wisselkoersen betaal je in de VS in de winkel zo’n 400 dollar voor een iPad 2 16GB WiFi, 99 dollar minder dan in Nederland. Bij aankomst in Nederland zul je waarschijnlijk 19% BTW moeten afdragen, wat neer komt op 76 euro. Hierbij komen vervolgens nog de kosten van het postadres bij MyUS, 10 euro, en de verzendkosten, zo’n 30 euro. In totaal kom je hierdoor uit op 516, 17 euro meer dan de aanschafprijs van de iPad 2 16GB WiFi in Nederland.

Het prijsvoordeel dat ontstaat door de lagere aanschafprijs gaat dus door bijkomende kosten verloren. Mocht je echter voor 25 maart 2011 in de Verenigde Staten komen is het interessant om een iPad 2 aan te schaffen. Niet alleen heb je het apparaat eerder, ook zul je na het afdragen van de BTW iets goedkoper uit zijn dan wanneer je het apparaat in Nederland aanschaft.

Waar moet je op letten?

Apple maakt wat betreft garantie geen onderscheid tussen iPad's die in Nederland of in het buitenland zijn aangeschaft. Mocht je dus op reis een goedkope iPad tegenkomen, dan kun je deze met een gerust hart meenemen.

Hou er rekening mee dat een iPad 2 uit de Verenigde Staten voorzien is van een oplader met een Amerikaanse stekker. Met een stopcontactconverter kun je deze eenvoudig geschikt maken voor een Europees stopcontact. Deze zijn beschikbaar voor minder dan tien euro. Heb je hier geen zin in? Dan kun je ook besluiten los een Europese oplader te kopen, al gaat hierdoor de winst die je hebt behaald door het halen van een iPad 2 (deels) verloren.

0 Reactie(s) op: iPad 2 kopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.