iOS-app bevat Windows-malware

Door: henk-jan-buist | 25 juli 2012 13:40

Nieuws

Een Windows-worm is de afgelopen week via iTunes te downloaden geweest. Apple heeft de app met de malware inmiddels uit de App Store verwijderd. De worm kon nauwelijks schade aanrichten.

Een iOS-gebruiker maakte op een Apple-forum gisteren melding van een worm in de app 'Instaquotes Quotes Card for Instagram'. Daar werd aangenomen dat de virusscanner een false positive had gegeven.

Apple niet kwetsbaar

Technologiesite Cnet plukte de app van iTunes en ontdekte twee malafide Windows-executables in de app.Omdat de malware executables gebruikt, zijn platforms als OS X en iOS zelf niet kwetsbaar.

Gebruikers die iTunes beheren op een Windows-pc staan wel bloot aan de malware. De app is sinds 19 juli in de App Store te verkrijgen en werd sinds dit weekend gratis aangeboden. Apple heeft de app gisteren verwijderd.

Per ongeluk infectie

Onderzoeker Joshua Long van beveilgingsbedrijf Sophos verwacht dat de eventuele geleden schade bij mensen die de app hebben gedownload minimaal is.

De malware kan pas schade aanrichten als het bestand wordt uitgepakt. En zelfs als geavanceerde gebruikers dat doen, zullen de meeste virusscanners de malware ontdekken. Sophos denkt dan ook dat de ontwikkelaar per ongeluk een infectie op de eigen pc heeft verspreid.

0 Reactie(s) op: iOS-app bevat Windows-malware

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.