iOS 7 komt eraan – Bereid je voor in 3 stappen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 02 augustus 2013 13:15

How To

Er is een nieuwe versie van het besturingssysteem iOS onderweg: versienummer 7. Het updaten naar zo’n nieuwe versie verdient de aanbeveling, niet alleen uit veiligheidsoverwegingen, maar ook omdat het zorgt voor vele nieuwe mogelijkheden en functies op je iPhone (en iPad en iPod touch). Het upgraden naar een nieuwe versie van iOS (zeker een major release) is echter niet zonder risico’s. Je zult niet de eerste zijn die z’n foto’s, video’s of andere instellingen kwijt is. Gelukkig kun je maatregelen nemen.

1. Foto’s en video’s downloaden

In theorie is het mogelijk om foto’s en video’s te laten opnemen in je iCloud back-up. In werkelijkheid is dat niet zo praktisch, want je krijgt maar 5 GB gratis en met foto’s en video’s fiets je al snel naar de 10 GB. Het is dan ook verstandig om je foto’s en video’s regelmatig van je iOS-apparaat te downloaden, maar in ieder geval wanneer je overstapt naar een nieuwe versie van iOS.

Kopieer de foto’s en video’s naar je harde schijf, zodat ze veilig staan.

Je kunt foto’s eenvoudig downloaden door je iOS-apparaat met een kabeltje te verbinden aan je pc, en vervolgens via de Windows Verkenner de foto’s eraf te slepen. Gebruik je een Mac, dan opent vanzelf de Fotolader en kun je het materiaal ook snel en eenvoudig downloaden. Wil je toch liever iets dat meer automatisch is? Maak dan gebruik van de uploadfunctie van Dropbox zoals beschreven in dit artikel (link naar eerder artikel deze maand).

2. iCloud-instellingen controleren

iCloud is een handige manier om je contactpersonen, agenda-items, herinneringen enzovoort automatisch op te slaan op een online server, zodat je deze instellingen weer eenvoudig kunt downloaden op een schoon toestel. Alvorens je een update doet van iOS (waarbij we nog een keertje benadrukken dat de kans dat het mis gaat niet groot is, maar wel aanwezig en waarom zou je het risico nemen?) is het verstandig om te controleren of die instellingen wel goed staan. Druk op Instellingen / iCloud en kijk welke opties zijn ingeschakeld. De schakelaars met een blauwe kleur zijn ingeschakeld, dat zijn de onderdelen die worden gesynchroniseerd met iCloud.

Controleer welke zaken er worden gesynchroniseerd met iCloud.

3. iCloud reservekopie

Dan is er tot slot nog de reservekopie op iCloud, waarin zaken zijn opgeslagen als app-instellingen, savegames van spelletjes, documenten in apps, enzovoort. Druk op Instellingen / iCloud / Opslag en reservekopie (onderin) en vervolgens op Beheer opslag. Hier kun je precies bepalen welke apps je wel en niet wilt meenemen in je reservekopie.

Het kan uiteraard geen kwaad om nu meteen even een reservekopie te maken, zodat je zeker weet dat je meest recente situatie veilig staat. Wanneer er nu toch iets mocht misgaan tijdens de update van iOS7, staan je foto’s, video’s, instellingen en andere zaken veilig en dat is wel een fijne gedachte.

Beheer de apps die worden meegenomen in de reservekopie.

0 Reactie(s) op: iOS 7 komt eraan – Bereid je voor in 3 stappen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.