iOS 6 schakelt bij slechte WiFi-verbinding automatisch over op 3G

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 augustus 2012 19:08

iPad

Steeds meer details over iOS 6 worden bekend. Apple blijkt in de vierde beta van iOS 6 een functie te hebben toegevoegd die een snelle internetverbinding moet garanderen. Met de feature schakelt een iOS-apparaat zodra de kwaliteit van een WiFi-verbinding verslechtert automatisch over op een 3G-verbinding.

App Advice meldt dat de nieuwe feature de naam 'Wi-Fi Plus Cellular' draagt. De feature is terug te vinden in de instellingen onder het tabblad 'Algemeen' onder het kopje 'Cellulair'.

Slechte WiFi-verbindingen

De functie is voorzien van de omschrijving 'Sta apps met problemen met WiFi toe cellulaire data te gebruiken'. In de praktijk betekent dit dat de app automatisch gebruik zullen maken van een 3G-verbinding zodra de kwaliteit van de WiFi-verbinding niet optimaal is. Vertraging door slechte WiFi-verbindingen moet hierdoor verleden tijd zijn.

Een screenshot van de 'WiFi Plus Cellular'-feature in de vierde beta van iOS 6 (bron: App Advice)

Daarnaast blijkt Apple ook gedeelde kalendermeldingen te hebben toegevoegd aan de vierde beta van iOS 6. De feature kan worden aangeschakeld in de instellingen onder het tabblad 'E-mail, contacten en agenda's'. Zodra de functie wordt ingeschakeld krijgt de gebruiker automatisch een melding zodra een gedeelde afspraak wordt toegevoegd, aangepast of verwijderd.

YouTube-app

Onlangs bleek al dat de YouTube-app niet langer standaard aanwezig is in iOS 6. De YouTube-app blijkt in de vierde beta van iOS 6 niet langer aanwezig te zijn. Het is wel mogelijk de app uit de App Store te downloaden.

0 Reactie(s) op: iOS 6 schakelt bij slechte WiFi-verbinding automatisch over op 3G

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.