iOS 6 op meer dan 300 miljoen apparaten

Door: matthijs-van-den-broek | 04 februari 2013 08:38

iPad

Het iets meer dan vijf maanden oude iOS6 van Apple draait nu op meer dan 300 miljoen Apple-apparaten wereldwijd. De snelle iOS6 adoptie op miljoenen apparaten 6 is een record volgens marketingbaas Phil Schiller van Apple.

Volgens cijfers van Onswipe, dat data informatie vergaart van zo'n 13 miljoen actieve iOS-gebruikers, neemt de installatie van iOS6.1 rap toe.

Binnen 24 uur had zo'n 11 procent van de bezitters van een iPhone, iPod of iPad de nieuwe versie van Apples besturingssysteem al op het toestel en in 36 uur was dat aantal al gestegen naar bijna 22 procent. De omarming van iOS 6 duurde wat langer. Toen was binnen een week bijna 45 procent van de gebruikers bereikt.

De verhoogde adoptiesnelheid komt waarschijnlijk door gewenning van gebruikers aan het over-the-air updateproces, dat sinds iOS 5 standaard is geworden.

Wie gaat vergelijken met de snelheid in adoptie van verschillende Android-updates, ziet enorme verschillen, schrijft IntoMobile. Hoewel de nieuwste versies van Android 4.1 en 4.2 Jelly Bean al enige tijd beschikbaar zijn, voeden deze systemen slechts 10,2% van de Android-apparaten. Het grootste deel van Android-apparaten (47%) draait op vesie 2.3 Gingerbread.

Bron: Persbericht Apple.

Bron: TechCrunch.

Bron: IntoMobile.

0 Reactie(s) op: iOS 6 op meer dan 300 miljoen apparaten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.