iOS 6.1 beta 5 beschikbaar voor ontwikkelaars

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 januari 2013 13:29

iPad

Apple stelt iOS 6.1 beta 5 beschikbaar. De vijfde beta van Apple nieuwste besturingssysteem is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars die zich hebben geregistreerd bij het Apple Developer Center.

Het buildnummer van de betaversie is opvallend. Ontwikkelaars MuscleNerd en winocm stellen dat de benaming doet vermoeden dat het niet om een beta, maar om een Golden Master gaat. Een Golden Master (GM) is de laatste versie van een besturingssysteem die ontwikkelaars vrijgeven voor de lancering van de publiekelijke versie. De GM is hierdoor doorgaans identiek aan de definitieve versie. Apple heeft al eens eerder een GM overgeslagen bij kleinere updates voor iOS.

Wijzigingen in de interface

iOS 6.1 beta 5 is ten opzichte van de vierde beta op een aantal punten verbeterd. Vooral de interface van het besturingssysteem is aangepast. Zo worden muziekknoppen op het lock-scherm weergegeven en is een handleiding voor Passbook beschikbaar. Ook kunnen individuele muzieknummer uit iTunes Match worden gewist en zijn nieuwe beveiligingsstappen aanwezig bij het instellen van iCloud op het besturingssysteem.

De lancering van de vijfde betaversie van iOS 6.1 komt niet als een verrassing. iOS 6 beta 4 verloopt op 28 januari, wat betekent dat ontwikkelaars de vierde betaversie vanaf morgen niet meer kunnen gebruiken. Apple moest daarom een nieuwe betaversie uitbrengen om ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden iOS 6.1 te blijven gebruiken.

0 Reactie(s) op: iOS 6.1 beta 5 beschikbaar voor ontwikkelaars

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.