iOS 5: tweeten vanuit de app Foto's

Door: Martin Gijzemijter | 25 oktober 2011 12:47

How To

De camera in de iPhone 3G en 3GS was niet om over naar huis te schrijven. De camera in de iPhone 4 was met vijf megapixels al een stuk beter. De 4S gaat daar dubbel en dwars overheen met z'n acht 8 megapixels. Aangezien u met deze camera foto's kunt maken waar u trots op kunt zijn, is het natuurlijk wel fijn als u die foto's ook kunt delen. Dat kan dankzij iOS 5 nu ook heel eenvoudig via Twitter.

Het was natuurlijk al lange tijd mogelijk om foto's te delen via Twitter. Echter, daarvoor moest u eerst de Twitter-app downloaden, deze starten, de foto selecteren en deze uploaden. Dat is natuurlijk heel omslachtig, vandaar ook dat Apple ervoor heeft gekozen om Twitter te integreren binnen iOS 5. Dat betekent dat u vanuit diverse apps (zoals YouTube, Safari, Contactpersonen enzovoort) direct toegang hebt tot uw Twitter-account en berichten kunt plaatsen. Dat is fijn, maar het is vooral prettig dat de Twitter-koppeling ook is ingebouwd in de app Foto's.

U dient de Twitter-koppeling te activeren voordat u deze kunt gebruiken, u moet er immers voor inloggen. Navigeer op uw iPhone naar Instellingen / Twitter. Bovenin ziet u het logo van Twitter met daarnaast de knop Installeren. Klikt u hierop, dan wordt de Twitter-app geïnstalleerd, maar dit is dus niet noodzakelijk. Onder het logo ziet u de knop Voeg account toe. U vult dan de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Twitter-account in en drukt vervolgens op Log in. Hebt u nog geen account, dan drukt u op Maak account aan. Twitter is nu geactiveerd.

Via de instellingen van uw iPhone kunt u één of meer Twitter-accounts activeren voor gebruik met de iPhone-apps.

Om nu foto's op Twitter te plaatsen, opent u simpelweg de app Foto's. Blader naar de foto die u wilt 'tweeten' en druk op de knop met de pijl die uit het vierkantje springt (Delen). Druk op Tweet in het menu dat uitklapt. Er verschijnt nu een soort notitieblokje met daarin de foto en de mogelijkheid om nog wat tekst toe te voegen. Indien u meer dan één account hebt toegevoegd, kunt u op de naam van het account drukken om een ander account te kiezen. Druk op Stuur om het bericht op Twitter te plaatsen. Zo eenvoudig is het.

Door in de fotoweergave op de knop Delen te drukken, plaatst u de foto rechtstreeks op Twitter.

0 Reactie(s) op: iOS 5: tweeten vanuit de app Foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.