iOS 5's Assistant is gebaseerd op technologie van Siri

Door: Wouter Hoeffnagel | 15 augustus 2011 14:31

Nieuws

Dat Apple in iOS 5 een spraakherkenningstechnologie heeft ingebouwd is geen geheim. Met de functionaliteit kun je verschillende functionaliteiten in de iPhone besturen met je stem. De functionaliteit krijgt de naam Assistant en blijkt gebaseerd te zijn op de spraakherkenningstechnologie van Siri.

Dit schrijft 9 to 5 Mac. De website heeft in de software development kit (SDK) van iOS 5 aanwijzingen gevonden dat Assistant gebruik gaat maken van technologie van Siri. Uit de SDK blijkt dat Assistant verbinding legt met een server van Siri. Assistant is daarom waarschijnlijk gebaseerd op de technologie van Siri.

Nuance is echter niet geheel uit beeld verdwenen. 9 to 5 Mac verwacht dat Apple de technologie van Nuance combineert met die van Siri. Hierbij is Siri de dragende kracht achter de functionaliteit en wordt de technologie van Nuance gebruikt voor het omzetten van geluid naar tekst.

Siri heeft momenteel een eigen app voor de iPhone, Siri Assistant. Assistant in iOS 5 gaat waarschijnlijk veel van de functionaliteiten van deze app overnemen. In bestanden die te maken hebben van Assistant in iOS 5 zijn aanwijzingen gevonden dat de app gebruik kan maken van de contactgegevens, email en kalender. Daarnaast kan vanuit de app worden gebeld en kunnen links worden geopend.

0 Reactie(s) op: iOS 5's Assistant is gebaseerd op technologie van Siri

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.