iOS 4.3 jailbreak

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 april 2011 14:08

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

iOS 4.3

Op deze pagina vind je meer informatie over iOS 4.3. We kijken hierbij naar de verbeteringen en nieuwe features die Apple in de nieuwste versie van het besturingssysteem heeft verwerkt.

Personal Hotspot

iOS 4.3 heeft ten opzichte van iOS 4.2 een aantal nieuwe features. Zo maakt iOS 4.3 'Personal Hotspot' mogelijk. Personal Hotspot is een functionaliteit die het mogelijk maakt een iPhone om te toveren in een Wi-Fi router. De functie maakt het mogelijk om maximaal één USB-apparaat en drie andere Wi-Fi- of Bluetooth-apparaten te verbinden. Om gebruik te kunnen maken van deze tethering-functionaliteit is het noodzakelijk dat je provider tethering toestaat. Helaas heeft T-Mobile al aangegeven Personal Hotspot niet te gaan ondersteunen en tethering dus niet toe te staan. Het is nog onduidelijk hoe andere providers hiermee omgaan.

AirPlay

AirPlay heeft in iOS 4.3 een flinke update gekregen. De belangrijkste wijziging is het feit dat ontwikkelaars vanaf nu AirPlay in kunnen bouwen in hun apps en websites. Hierdoor kan vanuit deze apps en websites foto's muziek en video's worden gestreamed naar andere Apple-apparaten. Denk hierbij aan een Apple TV of een iPad, maar ook sommige Apple-accessoires. Voorheen was AirPlay alleen beschikbaar voor applicaties die door Apple zelf waren ontwikkeld.

Safari

Daarnaast heeft ook Safari een update gekregen. De browser heeft de beschikking gekregen over de nieuwe Nitro JavaScript-engine, waardoor het laden van JavaScript twee keer zo snel moet gaan. Hierdoor moeten websites die veel gebruik maken van JavaScript, dat vaak verwerkt zit in interactieve elementen van een website, sneller op het scherm verschijnen.

iTunes-bibliotheek streamen

Het nieuwe besturingssysteem maakt het mogelijk om een iTunes bibliotheek op een Mac of PC via een WiFi-netwerk af te spelen op een iPhone, iPad of iPod touch. Hierdoor kan muziek die in deze bibliotheek aanwezig is worden afgespeeld en films worden bekeken. Het is hiervoor niet nodig om de bestanden te downloaden of te synchroniseren en de content wordt naar de iPhone, iPad of iPod touch gestreamed.

Schermrotatie blokkeren

In iOS 4.2 werd de knop aan de zijkant van de iPad, die werd gebruikt voor het vastzetten van het beeldscherm in landschaps- of portretstand, veranderd in een knop om het geluid van de iPad uit te kunnen schakelen. Veel iPad-gebruikers waren hier niet gelukkig mee en vonden het softwarematige alternatief in de multitaskbalk maar niets. Apple heeft daarom besloten in iOS 4.3 de gebruiker zelf de keuze te geven waar de knop voor wordt gebruikt. Je kunt hierbij kiezen uit zowel het blokkeren van de schermrotatie of het blokkeren van het geluid.

iOS 4.3 is beschikbaar voor de iPhone 4, 3GS, derde en vierde generatie iPod touch en de iPad.

0 Reactie(s) op: iOS 4.3 jailbreak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.