iOS 4.0 beschikbaar voor iPhone en iPod

Door: ernst-jan-hamel | 21 juni 2010 17:01

Nieuws

Apple's nieuwste firmware introduceert multitasking, iAd en iBooks. Alleen de iPhone 4 kan gebruikmaken van álle nieuwe functies.

De nieuwste firmware wordt vandaag verspreid via iTunes, waarschijnlijk rond 18.00 of 19.00 uur Nederlandse tijd, afgaand op de vorige firmware-updates. Voor de iPad komt de update pas in de herfst van 2010

De release van het iOS 4.0 valt samen met de levering van de iPhone 4. De winkelverkoop van het toestel start pas donderdag, maar nu al vormen zich rijen om de nieuwste gadget van Apple te reserveren.

De iPhone 4 is het enige Apple-apparaat dat gebruik kan maken álle nieuwe functies in de nieuwe firmware. Vanwege de camera aan de voorkant kan de nieuwste iPhone als enige FaceTime gebruiken, de nieuwe applicatie voor videobellen.

Multitasking

Een erg gewilde toevoeging - multitasking voor apps van derden - is er voor zowel de iPhone 4 als de 3GS. De minder krachtige iPhone 3G mag geen meerdere applicaties tegelijk draaien. De nieuwe firmware gaat in zijn geheel voorbij aan de eerste generatie iPhone (2G), die officieel niet meer wordt ondersteund door Apple.

Niet alle applicaties kunnen op de achtergrond draaien. Alleen sommige categorieën apps (o.a. muziek en locatiediensten) komen hiervoor in aanmerking, om te voorkomen dat de batterij en de processor te veel te verwerken krijgen.

iBooks

Een hoop nieuwigheden komen naar alle platformen. Met 'Folders' (Mappen) kunnen meerdere applicaties onder één icoon verstopt worden, de mail-applicatie biedt de mogelijkheid om meerdere accounts in één gecombineerde inbox te importeren, en via de app iBooks kunnen e-books aangeschaft worden.

Ook kan vanaf vandaag binnen applicaties geadverteerd worden via iAd. Apple heeft eerder in de voorwaarden voor developers geschreven dat concurrende advertentieplatformen in specifieke gevallen niet toegestaan zijn. Onduidelijk is wat er in iOS 4.0 gebeurt met apps die gebruik maken van een concurrerend platform als AdMob.

Update: Enkele onjuistheden uit artikel gehaald

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: iOS 4.0 beschikbaar voor iPhone en iPod

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.