Iomega SuperHero Backup and Charger for iPhone

Door: Robbin Ooijevaar | 10 mei 2011 15:36

Review

Als uw iPhone op dit moment in rook opgaat, wat mist u dan het meest? Waarschijnlijk uw contactpersonen en foto's. Dit is precies waar de Iomega's SuperHero zich op richt. De oplader maakt automatisch een back-up van deze belangrijke gegevens.

Als u net zoals ons steeds meer ‘online’ doet op uw iPhone, dan zult u hem steeds minder vaak met de pc verbinden. Muziek luisteren doen we via Spotify, apps installeren gaat draadloos via de App Store en foto's belanden direct op Twitter of Facebook. Als u de iPhone niet aan de pc verbindt, mist u de back-upoptie van iTunes. Uiteraard wilt u het toestel nog wel opladen en de Iomega SuperHero Backup & Charger lost dan het probleem van een back-up tegelijkertijd op. De SuperHero bestaat uit een docking-station met laad- en back-upfunctie op een SD-kaart. De eerste keer dat u de iPhone plaatst, krijgt u de mogelijkheid om de benodigde app te installeren.

De Iomega SuperHero laadt uw iPhone op en zet uw foto’s en contactpersonen op een SD-kaart.

Praktijk

De app zorgt automatisch voor een reservekopie van foto’s en contactpersonen. In de instellingen van de app kunt aangeven wat u wilt back-uppen: uw contactpersonen en/of foto’s. Het is niet mogelijk om agenda, filmbestanden of apps te back-uppen. Het back-uppen van ruim 500 contactpersonen gaat snel. Helaas duurt het veiligstellen van de foto’s vele uren. Bij de volgende back-up negeert de SuperHero vreemd genoeg de aanwezige afbeeldingen en contactpersonen en wordt een nieuwe volledige back-up gestart. Volgens Iomega is dit niet de bedoeling en hoort de app alleen de wijzigingen bij te werken. We hebben dit meerdere malen getest en hiervoor ook een andere SD-kaart geprobeerd. Dit euvel moet dus nog door Iomega worden opgelost.

De SuperHero wordt standaard geleverd met een 4 GB SD-geheugenkaart. Als u veel foto’s op uw iPhone hebt, is deze opslagruimte onvoldoende. De app maakt geen melding van het ruimtegebrek. Ook dit probleem is bekend bij Iomega en wordt in de toekomst opgelost. De SD-kaart is eenvoudig door een groter exemplaar te vervangen, iets te makkelijk naar onze smaak. Dit maakt de SuperHero ongeschikt voor uw kantoorbureau als u niet wilt dat uw contactpersonen en foto's eenvoudig in andermans handen belanden. Contactpersonen kunt u wel versleutelen via de app en afschermen met een wachtwoord. Dit is weer niet mogelijk voor foto’s. Voordeel van deze beperking is dat u de geheugenkaart op uw computer kunt inlezen.

De Iomega SuperHero heeft een fraaie afwerking van geborsteld aluminium.

Conclusie

Ondanks de genoemde minpuntjes zijn we over het algemeen tevreden over de SuperHero. De tijd die nodig is voor een back-up weegt niet op tegen het voordeel van de reservekopie. We hopen dat een toekomstige app slimmer te werk gaat om de back-uptijd te beperken. Door de iPhone ’s nachts op te laden en back-uppen hebt u geen last van de lange back-uptijd. Het gemak van de back-up 'in de dode uurtjes' zonder tussenkomst van een computer roept een gemis op: het liefste maken we direct een back-up van de complete iPhone en alle geïnstalleerde apps. Wellicht dat een toekomstige app van Iomega hierin kan voorzien.

In de cloud

Een andere manier om uw contactpersonen en agenda nooit te verliezen heet Google Sync. Hiermee hangt u deze gegevens in de Cloud en beschikt u ook over een reservekopie van uw agenda.

Iomega SuperHero Backup & Charger for iPhone

Prijs € 69,90

Garantie 3 jaar

Werkt met iPhone 3G/3GS/4

Opslagruimte 4 GB SD-kaart (eenvoudig te vervangen)

Oordeel 6/10

Pluspunten

Back-uppen en herstellen zonder computer

Robuust

Encryptie contactpersonen

Eenvoudig in gebruik

Uitbreidbare opslag

Minpunten

Alleen back-up contactpersonen en foto’s

Back-uppen foto's duurt zeer lang

Encryptie voor foto’s ontbreekt

SD-kaart eenvoudig te verwijderen

Geen Nederlandstalige app

0 Reactie(s) op: Iomega SuperHero Backup and Charger for iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.