Introductie 'iPad 2' al begin maart

Door: tonie-van-ringelestijn | 07 februari 2011 08:17

Nieuws

Apple zou van plan zijn zijn de iPad 2 volgende maand al te presenteren aan de pers. De tweede iPad zou onder meer NFC-ondersteuning krijgen.

Apple zou een kleiner persevenement dan normaal voorbereiden voor de introductie van de tweede generatie iPad begin volgende maand, meldt de goed ingevoerd Japanse site Macotakara. De aankondiging kan in maart plaatsvinden, maar het is nog onzeker wanneer de 'iPad 2' dan precies beschikbaar zal zijn. Mogelijk volgt eerst een introductie in de VS en pas later dit jaar internationaal.

NFC-chips

De afgelopen dagen doken ook weer andere berichten op over de tweede iPad. De site iLounge schrijft dat de nieuwe iPad, net als de vijfde generatie iPhone, zal beschikken over NFC-techniek voor contactloze transacties. Apple zou nieuwe accessoires aan het ontwikkelen zijn die communiceren met de NFC-radiochips in de toekomstige iOS-apparaten. Door NFC-chips in de accessoires te bouwen zouden iPhones en iPads bijvoorbeeld na aansluiten automatisch in de energiesparende slaapstand kunnen gaan.

NXP

Vorige maand schreef AppleInsider nog dat Apple op zoek was naar hardware-medewerkers die bekend waren met RFID-chips. De fabrikant zou actief aan het testen zijn met voor NFC-geschikte iPhone-prototypes die gebruikmaken van chips van het Nederlandse NXP.

Chips en cameraatjes

Over de processor in de iPad 2 gaan ook al diverse berichten rond. Ming-Chi Kuo van Concord Securities claimt dat de nieuwe Apple-tablet een dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 processor is. De grafische chip zou afkomstig zijn van Imagination Technologies en OpenCL ondersteunen, waardoor de grafische chip samen met de cpu zware taken kan afhandelen. De processoren worden gemaakt door Samsung.

Ook zou de iPad 2 volgens Ming-Chi Kuo 512 MB RAM krijgen, twee keer zoveel als in de eerste iPad. Hij claimt ook dat het nieuwe iPad-scherm anti-reflectief wordt, zodat hij beter leesbaar zal zijn. Ook is het aannemelijk dat de iPad 2 zowel voor als achter een lage resolutie camera krijgt.

0 Reactie(s) op: Introductie 'iPad 2' al begin maart

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.