Intel schiet Sharp mogelijk te hulp met investeringen

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 november 2012 12:59

Nieuws

De redding lijkt voor het in financieel zwaar weer verkerende Sharp nabij te zijn. Sharp zou in gesprek zijn met Intel over een investering in de fabrikant van iPhone-schermen. De gesprekken zouden zich in een vergevorderd bevinden.

Dit meldt het Japanse persbureau Kyodo News. Het zou gaan om een investering tussen de 294 miljoen euro en 392 miljoen euro. Naast Intel zou Sharp ook in gesprek zijn met de chipfabrikant Qualcomm over een investering. Het bedrijf wist volgens geruchten eerder al een investerijng van bijna 2 miljard euro los te peuteren bij Apple.

LCD-schermen voor HDTV's

De investeringen bieden Sharp de mogelijkheid zijn financiële situatie op orde te krijgen. Het bedrijf zette groot in op de productie van LCD-schermen voor HDTV's. Deze stap bleek Sharp echter niet het gewenste resultaat op te leveren en bracht het bedrijf aan het randje van faillissement. Zo maakte Sharp onlangs bekend niet met zekerheid te kunnen zeggen dat de productie ook in de toekomst voortgezet kan worden. Het bedrijf wil zich daarom nu volledig gaan richten op zijn IGZO-technologie en het produceren van schermen voor zowel smartphones als tablets.

Sharp is daarom naarstig op zoek naar bedrijven die bereid zijn geld te investeren in het noodlijdende bedrijf. Het bedrijf voerde in eerste instantie gesprekken met Foxconn, de belangrijkste producent van onder andere de iPhone. Foxconn zou een forse investering maken in Sharp in ruil voor een flinke hoeveelheid aandelen in Sharp. De waarde van aandelen in Sharp blijft echter dalen, waardoor deze gesprekken erg moeizaam verlopen. Sharp onderhandelt daarom nu ook met andere bedrijven over investeringen.

0 Reactie(s) op: Intel schiet Sharp mogelijk te hulp met investeringen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.