Informatie over je e-mailaccounts bekijken in Mail voor OS X

Door: Chwhynny Overbeeke | 21 januari 2016 07:10

How To

Met de Mail app voor OS X is het mogelijk om te zien hoeveel ruimte je e-mailaccounts en mappen in beslag nemen, plus andere informatie. Hier leggen we uit hoe je deze informatie kunt bekijken.

De Mail app in OS X stelt je in staat om meerdere e-mailaccounts toe te voegen, en bovendien kun je zien hoeveel ruimte de mappen van deze accounts in beslag nemen en hoeveel ruimte er nog vrij is. Lees ook: 10 handige Mail-functies die je nog niet kent.

Open de Mail app op je Mac en klik in de favorietenbalk op Postbussen. Houd de Control toets ingedrukt en klik op een postbus in de navigatiekolom. Selecteer in het menu dat verschijnt Toon accountinfo. Er verschijnt dan een nieuw venster. Klik hierin op het tabblad Quota. Hier kun je zien hoeveel ruimte al je postbussen in beslag nemen en hoeveel e-mails er op de e-mailserver staan. Zo kun je ervoor zorgen dat je niet over de limiet gaat. Als het om een IMAP account gaat, kun je ook berichten weergeven en verwijderen.

Via de andere tabbladen kun je je postbusinstellingen wijzigen, je abonnementslijst bekijken en beheren, plus een overzicht van je accountinstellingen inzien.

Als je deze informatie over een andere e-mailaccount wilt bekijken, moet je onder Account van account wisselen.

0 Reactie(s) op: Informatie over je e-mailaccounts bekijken in Mail voor OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.