Inbreker huis Steve Jobs veroordeeld tot zeven jaar celstraf

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 januari 2013 12:36

iPad

De man die vorig jaar in het huis van voormalig Apple-CEO Steve Jobs inbrak is veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Kariem M. bekent schuld en ontloopt hierdoor een langere celstraf, die kan oplopen tot 16 jaar en vier maanden.

MacDailyNews meldt dat de inbreker, een inwoner van de Californische stad Alameda, is veroordeeld voor acht verschillende inbraken en één aanklacht van heling. Het is niet zeker dat Kariem M. daadwerkelijk zijn volledige straf moet uitzitten. De crimineel kan eerder vrijkomen door goed gedrag. De rechter bepaalt dat iedere dag dat Kariem M. zich in de cel goed gedraagt telt als twee dagen. De inbreker kan zijn straf dus halveren.

Gestolen goederen

Kariem M. brak in 1 juli 2012 in bij het huis van de voormalig Apple-CEO en inmiddels overleden Steve Jobs. De inbreker wist een een flink aantal goederen mee te nemen. Het gaat hierbij onder andere om twee iMac's, een iPad, drie iPod's, een blender van het merk Ninja, een frisdrankmachine van het merk Sodastream en een 'Monster Beats by Dr. Dre'-koptelefoon.

De inbreker ontvreemde daarnaast ook een portomonnee met verschillende creditcards, twee halskettingen van beide ongeveer 30.000 dollar en oorbellen ter waarde van 3.000 dollar uit het huis. Ook een fles champagne van het merk 'Cristal' werd uit het huis meegenomen. Het huis van Jobs werd tijdens de inbraak gerenoveerd, waardoor geen bewoners tijdens de diefstal aanwezig waren.

Hulp van Apple en AT&T

Kariem M. is uiteindelijk in de kraag gevat nadat de politie de hulp van Apple en AT&T inschakelde. De dief bleek verschillende gestolen apparaten op het internet te hebben aangesloten. Apple kon hierdoor eenvoudig het IP-adres waarmee de inbreker met gestolen iMac’s en iPad’s verbinding maakte met het internet doorgeven aan de politie. AT&T wist de politie vervolgens te vertellen welke adresgegevens bij dit IP-adres hoorde. Op dit adres wist de politie Kariem M. aan te houden.

0 Reactie(s) op: Inbreker huis Steve Jobs veroordeeld tot zeven jaar celstraf

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.