Inbreker huis Steve Jobs gearresteerd met hulp van Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 augustus 2012 12:20

iPad

Meer details over de inbraak in het huis van Steve Jobs in Palo Alto, Californië zijn bekend gemaakt. Zo blijkt de inbreker zowel iMac's, een iPad als juwelen te hebben gestolen. De dief werd met hulp van zowel Apple als AT&T opgespoord.

Palo Alto Online News meldt dat de politie na de inbraak in Palo Alto de hulp van Apple en AT&T inschakelde om de locatie van de dief te achterhalen. De inbreker bleek verschillende apparaten op het internet te hebben aangesloten. Apple speelde het IP-adres waarmee de inbreker via de gestolen iMac's en iPad met het internet verbinding maakte door aan de politie. AT&T assisteerde de politie bij het verkrijgen van adresgegeven bij dit IP-adres.

Huis in Alemeda

Deze informatie leidde de politie rechtsstreeks naar het huis van de verdachte in Alemeda, Californië. De verdachte zou zijn betrokkenheid hebben toegegeven en de inbraak hebben bekend. Het huis van Jobs wordt op dit moment gerenoveerd, waarbij onder andere het dak van het huis wordt aangepakt. Het huis is daarom op dit moment niet bewoonbaar, waardoor op het moment van de inbraak niemand aanwezig was.

De buit van de inbreker bestaat uit twee iMac's, een iPad, drie iPod's, een blender van het merk Ninja, een frisdrankmachine van het merk Sodastream en een 'Monster Beats by Dr. Dre'-koptelefoon. Daarnaast wist de inbreker een portomonnee met verschillende creditcards, twee halskettingen van beide ongeveer 30.000 dollar, oorbellen ter waarde van 3.000 dollar en een fles champagne van het merk 'Cristal' te bemachtigen.

0 Reactie(s) op: Inbreker huis Steve Jobs gearresteerd met hulp van Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.