In Icons bezwijkt onder 'immense druk' en stopt productie van Steve Jobs-actiepop

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 januari 2012 12:43

Nieuws

In Icons, de fabrikant van de Steve Jobs-actiepop, is bezweken onder de druk van Apple. De fabrikant heeft op haar website een mededeling geplaatst dat de productie van de actiepop is gestopt na 'immense druk' van advocaten die Apple en de familie van Steve Jobs vertegenwoordigen.

In de mededeling schrijft In Icons dat het ontwikkelen van de actiepop is gestart vanuit de bewondering die een fan had voor Apple CEO. Ook zegt In Icons copyright-rechten te respecteren en geen beschermde logo's of merken van Apple te hebben gebruikt in de actiepop. Desondanks is het bedrijf onder 'immense druk' gezet door de advocaten van Apple en de familie van Jobs. Het bedrijf zegt nog altijd fan te zijn van Jobs en nooit als doel te hebben gehad de familie van Jobs te kwetsen.

Ondanks dat In Icons nog steeds van mening is dat zij geen enkele wet overtreden met de productie van de actiepop kondigt het bedrijf aan de productie en verkoop van de actiepop stil te leggen. Het bedrijf zegt tot de stap te zijn gekomen uit respect voor Job. Ook wil In Icons de gevoelens van de familie van Jobs niet verder kwetsen.

In Icons belooft dat alle klanten die al een actiepop van Jobs hebben besteld hun geld terugkrijgen. Ook biedt het bedrijf haar verontschuldigingen aan voor de teleurstelling en het ongemak. De fabrikant stelt echter dat het verkopen van de pop alleen mogelijk is met de goedkeuring van de familie van Jobs.

Het is niet de eerste keer dat de verkoop van een Steve Jobs-actiepop wordt stilgelegd. Eerder verkocht M.I.C. Gadget korte tijd een actiepop van de Apple-oprichter. Ook M.I.C. Gadget moest de verkoop onder druk van advocaten van Apple staken.

0 Reactie(s) op: In Icons bezwijkt onder 'immense druk' en stopt productie van Steve Jobs-actiepop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.