In deze Foxconn-fabriek wordt 70% van de iPhones geproduceerd (video)

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 mei 2012 15:05

Video

Foxconn is verantwoordelijk voor de productie van een flink aantal Apple-producten. Een Chinese journalist heeft een video gemaakt, die een zeldzame blik geeft in een fabriek van Foxconn waar onder andere de iPhone 4S wordt gemaakt.

De video is gepubliceerd door iFeng (via: M.I.C. Gadget). Een journalist van iFeng heeft van Foxconn-CEO Terry Gou een rondleiding gekregen in de Foxconn-fabriek in Zhengzhou. Maar liefst 70 procent van alle iPhones zouden dit jaar in de fabriek geproduceerd worden.

5,6 vierkante kilometer

In de video toont Gou de journalist vanuit een helicopter de omvang van de fabriek in Zhengzhou. De fabriek heeft een oppervlakte van maar liefst 5,6 vierkante kilometer en voorziet 115.000 medewerkers van een woonplek. In de omgeving van de fabriek zou daarnaast al ruimte zijn gereserveerd om uitbreiding in de toekomst mogelijk te maken.

Daarnaast is in de video te zien hoe Foxconn-medewerkers onderdelen van de iPhone 4S in elkaar zetten en inspecteren. Het gaat hierbij onder andere om de behuizing en het moederbord van het apparaat. De journalist van iFeng krijgt ook toegang tot een schoonmaakruimte en de steriele ruimte waar de camera's van de iPhone 4S in elkaar worden gezet.

[youtube]1fVw7OpgFow[/youtube]

1 Reactie(s) op: In deze Foxconn-fabriek wordt 70% van de iPhones geproduceerd (video)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 oktober 2015 09:27 Anoniem
    kip
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.