Importverbod oude iPhones en iPads in VS door patentgedoe met Samsung

Door: matthijs-van-den-broek | 05 juni 2013 08:50

iPad

Apple mag mogelijk in de toekomst geen oudere modellen iPad en iPhone meer invoeren in de VS. Uiteraard is Samsung de boosdoener, of dwarsligger zo je wilt. Handelscommissie ITC in de VS maakte gisteren bekend dat Apple een patent van concurrent Samsung heeft geschonden.

De patentzaak, een van de velen in de voortdurende patentoorlog tussen Apple en Samsung, ging om een Apple-onderdeel, dat wordt gebruikt om mobiele data te versturen. Het onderdeel werd gebruikt in oudere modellen iPhone en iPad: de iPhone 4, de iPhone 3 en 3GS, en in de iPad 3G en iPad 2 3g. Het importverbod van de handelscommissie in de VS zou alleen voor deze toestellen gelden.

Omdat het alleen om oudere totestellen van AT&T gaat, zal dit geen enorme klap zijn voor Apple. Maar gevoelig ligt het natuurlijk wel, dus het bedrijf uit Cupertino trekt met geslepen messen ten strijde om het besluit van de ITC aan te vechten. Een woordvoerder van Apple zegt tegen AllThingsDigital, het technologieblog van zakenkrant de Wall Street Journal:

“Het besluit van vandaag heeft geen impact op de beschikbaarheid van Apple’s producten in de VS. Samsung gebruik een strategie die eerder is verworpen door rechtbanken en overheden over de hele wereld. Ze hebben toegegeven dat het tegen het belang is van Europese consumenten en elders, maar in de VS gaan ze gewoon door met het proberen te blokkeren van de verkoop van Apple producten door patenten te gebruiken waarvan ze al gezegd hadden dat die tegen een redelijke prijs verkocht zouden worden.”

Op haar beurt zegt Samsung, dat het blij is met de uitspraak van de ITC. Het bedrijf vindt, dat Apple nu eindelijk een keer gestraft wordt voor jaren van “freeriden” op de innovatieve oplossingen die komen vanuit Samung.

0 Reactie(s) op: Importverbod oude iPhones en iPads in VS door patentgedoe met Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.